MEDI NATURAL | 10/10/2022  Ruralcat

Se celebra el mes de la Ciència Ciutadana i Natura 2022 per donar impuls al sector i despertar l’interès de la ciutadania en aquest àmbit

L’objectiu és visibilitzar i promoure un ús transversal i efectiu de la ciència ciutadana com a eina per respondre als reptes actuals de la nostra societat.

La segona edició del mes de la Ciència Ciutadana i Natura se celebra del 18 d’octubre al 20 de novembre.

Des del Servei d’Educació Ambiental de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural s’organitza el mes de la Ciència Ciutadana i Natura, per donar impuls al sector i despertar l’interès de la ciutadania en aquest àmbit.

Del 18 d'octubre al 20 de novembre se celebrarà la segona edició, amb 14 activitats arreu del territori durant els caps de setmana. L’objectiu és visibilitzar i promoure un ús transversal i efectiu de la ciència ciutadana com a eina per respondre als reptes actuals de la nostra societat.

 

 

Hi participen entitats com el CREAF, amb activitats relacionades amb diferents projectes que lideren: Ritme Natura, per detectar canvis fenològics a la natura, Alerta Forestal, iniciativa per a avaluar l'estat de salut dels boscos, Mosquito Alert, per detectar i geolocalitzar la presència de mosquits tigre i el Pla de seguiment de papallones de Catalunya (CBMS), per identificar canvis en les poblacions de papallones.

També hi participaran entitats consolidades com el Museu de Ciències Naturals de Granollers, amb un taller d'identificació de ratpenats i construcció de caixes niu i l'Institut Català d'Ornitologia, amb una activitat del seu programa Seguiment d'Ocells Comuns.

Good Karma Projects, i el projecte de la Universitat de Vic, Pescadors de plàstics, faran activitats en l'àmbit marí i fluvial per a la detecció i localització de plàstics als ecosistemes.

El Projecte Rius, de la Fundació Hàbitats, organitzarà una jornada per avaluar l'estat ecològic d'una riera. EmpordàiNet contribuirà a l'esdeveniment amb un taller de detecció d'espècies invasores, i el projecte de la UAB, Planttes, amb una sessió de detecció de plantes que fan al·lèrgia.

Finalment, Líquens de Barcelona, mostrarà com la presència de líquens són un magnífic indicador de la qualitat de l'aire que ens envolta, i Anèl·lides, organitzarà un taller per a identificar espècies a la platja de Barcelona.

 

Font: Medi Ambient i Sostenibilitat