ESTADÍSTIQUES | 19/10/2022  Ruralcat

Es publica l’evolució anual dels preus mitjans de la terra agrícola a Catalunya del 2021

Amb els resultats de l’enquesta s’observa que des del 2016 al 2021 els preus es mantenen força estables.

El preu mitjà ponderat a Catalunya l’any 2021 és de 11.737€/ha.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha publicat l’Enquesta de preus de la terra, que inclou l’evolució dels preus mitjans de les terres de conreu i aprofitaments agrícoles més significatius a Catalunya i per províncies en el període 2016-2021.

Amb les dades s’observa que, en l’àmbit de Catalunya, els preus es mantenen força estables al llarg d’aquests anys, sobretot a les demarcacions de Girona i Lleida. A Barcelona i Tarragona la variació del preu és una mica més notable.

El preu mitjà ponderat de Catalunya l’any 2021 és de 11.737€/ha, una mica més baix respecte l’any anterior (11.780€/ha). Segons el tipus de conreu, el conreu de regadiu és el que té el preu més elevat amb 26.700€/ha de mitjana, mentre que el secà se situa als 8.098€/ha. Per cultius, l’horta, els fruits secs de regadius i els cítrics (mandarina) són els que mantenen els preus més elevats.

Les dades provenen de l'enquesta que anualment realitza el Servei d'Estadística i Preus Agroalimentaris del Departament d'Acció Climàtica. Aquesta actuació s'emmarca dins del conveni de col·laboració en matèria d'estadística i informació agrària, pesquera i alimentària signat amb el Ministeri d'Agricultura.

Si us interessa el món agrari i voleu estar informats de l’actualitat i les novetats, podeu fer la subscripció al butlletí a través de la web del DACC per rebre el butlletí informatiu de Novetats Estadístiques.

 

Font: DACC