TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 26/10/2022  Ruralcat

Els reptes de comunicar la sostenibilitat alimentària a debat en una jornada tècnica organitzada a Barcelona

Se celebrarà la jornada “Comunicar la sostenibilitat alimentària” a Barcelona, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica.

Aquesta jornada forma part del projecte Alimentació i Comunicació.

El pròxim 10 de novembre de 2022, a Barcelona se celebrarà la jornada ‘Comunicar la sostenibilitat alimentària’, en el marc del Pla Anual de Transferència Tecnològica.

En els darrers anys, el terme sostenibilitat s’ha tornat habitual al nostre vocabulari, sovint, vinculat a l’alimentació. Però quina és la percepció de la ciutadania quan sent a parlar de sostenibilitat i, en concret, de sostenibilitat alimentària? Al darrere d’aquests conceptes, hi ha bones pràctiques o són tècniques de màrqueting per blanquejar (o verdejar) les marques? Quin és el paper de les institucions per promoure la transició cap a un sistema agroalimentari sostenible? Com podem implicar la societat?

Amb l’objectiu de respondre aquestes qüestions, el Servei d’Innovació Agroalimentària (SIA) de la Direcció General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya i l’Observatori de la Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra (OCC-UPF) organitzen una jornada per parlar de sostenibilitat alimentària des del punt de vista de la comunicació, amb la participació d’experts i expertes en matèria de sostenibilitat, alimentació i comunicació.

La jornada serà presentada pel Sr. Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Secretaria d’Alimentació del DACC. La primera part comptarà amb el Sr. Jordi Morató, director de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya, que farà una ponència sobre sostenibilitat i comunicació. Tot seguit, la Sra. Diletta Parente, comunicadora especialitzada en sostenibilitat alimentària i presidenta de l’organització sense ànim de lucre Valueloops, parlarà sobre sostenibilitat alimentària i comunicació. En la segona part de la jornada, es durà a terme una taula rodona titulada “Comunicació o greenwashing?”, moderada per la Sra. Maria Josep de Ribot, cap del SIA. La taula comptarà amb la participació de la Sra. Amaranta Herrero, coordinadora de l'Estratègia d'Alimentació Sostenible Barcelona 2030, del Sr. Jose Luis Gallego, divulgador ambiental, escriptor i assessor d’institucions i empreses en matèria de medi ambient i sostenibilitat, la Sra. Anna Peña, cap de comunicació de la Fundació Rezero i la Sra. Marta Angerri, directora de Finançament Europeu i Afers Públics, Sostenibilitat i RSC del Grup Ametller Origen. El tancament de l’acte correrà a càrrec del Sr. Ramon Roca, president del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS).

Aquesta jornada forma part del projecte Alimentació i Comunicació, fruit de la col·laboració del DACC i l’OCC-UPF, una sèrie de publicacions monogràfiques que recullen els temes exposats durant les trobades. Es poden consultar altres números aquí

 

Dades de la jornada PATT: 

Títol: Comunicar la sostenibilitat alimentària

Cita: dijous 10 de novembre de 2022, de 9:30 a 13:00 hores

Lloc: sala d'actes dels serveis centrals dels DACC (Gran Via de les Corts Catalanes, 612)

Reserva: Inscripció Jornada tècnica - Ruralcat (gencat.cat) 

 

Font: DACC