ESTADÍSTIQUES | 27/10/2022  Ruralcat

Es publica l’evolució dels cànons d’arrendaments rústics a Catalunya del 2021

El cànon és el pagament que realitza un agricultor a un propietari per a l’ús de part de les seves terres.

A nivell de Catalunya i per tipus de cultius, la vinya de secà manté els preus més elevats, amb 453 €/ha de mitjana.

Des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s’ha publicat l’enquesta de cànons d’arrendaments rústics a Catalunya de l’any 2021, que inclou l’evolució dels preus mitjans dels arrendaments rústics de les classes de conreu i aprofitaments agrícoles més significatius a Catalunya i per províncies, en el període 2016 – 2021.

El cànon és el pagament que realitza un agricultor a un propietari per a l’ús de part de les seves terres; de manera que, durant el temps que dura l'acord, dites terres formen part dels mitjans de producció de l'explotació que gestiona l'agricultor.

A nivell de Catalunya i per tipus de cultius, la vinya de secà manté els preus més elevats, amb 453 €/ha de mitjana (mantenint-se igual que l’any 2020), seguida de la terra campa de regadiu (452 €/ha) i la terra campa de secà (196 €/ha), que el seu preu ha augmentat respecta l’any anterior. Durant aquest període 2016-2021 els preus han incrementat lleugerament, tret del preu del cànon de l’olivera de secà que ha disminuït significament. L’any 2016 el preu era de 166€/ha, i l’any 2021 és de 130€/ha. Per demarcacions, el preu més elevat s’obté a la terra campa de regadiu a Lleida (507 €/ha) i el preu de la vinya de secà a Barcelona (491 €/ha).

Aquestes dades provenen de l'enquesta que anualment realitza el Servei d'Estadística i Preus Agroalimentaris del Departament d'Acció Climàtica. Aquesta actuació s'emmarca dins del conveni de col·laboració en matèria d'estadística i informació agrària, pesquera i alimentària signat amb el Ministeri d'Agricultura.

Si us interessa el món agrari i voleu estar informats de l’actualitat i les novetats, podeu fer la subscripció al butlletí a través de la web del DACC per rebre el butlletí informatiu de Novetats Estadístiques.

 

Font: DACC