AGRICULTURA | 18/02/2016  DARP/RuralCat

El DARP reforça les relacions entre els productors catalans i els importadors xinesos

La consellera Meritxell Serret s'ha reunit amb representants de les principals plataformes de distribució per a les empreses agrícoles xineses i s'ha signat un acord de col·laboració amb l'associació de majoristes CAWA. La propera fita és aconseguir introduir la vedella i la fruita d'ós en aquest mercat asiàtic.

La consellera Serret reunida amb la delegació xinesa. Font: DARP

La consellera Serret reunida amb la delegació xinesa. Font: DARP

La reunió d’enguany forma part del Pla Xina iniciat el 2013 i ha servit per consolidar la presència d’empreses agroalimentàries catalanes en espais de promoció dels mercats xinesos, i concretament s’han reafirmat els tractes amb empreses agroalimentàries catalanes del sector dels cítrics. Així, la delegació xinesa ha aprofitat per visitar Nufri, Fruta de Palacio i Cítrics Terres de l’Ebre a qui el passat mes d’octubre ja van fer comanda de mandarines.

Aquesta trobada també ha servit per signar un acord de col·laboració amb l’associació xinesa de mercats majoristes d’agroalimentació, la China Agricultural Wholesale Market Association(CAWA), que ha permès organitzar un seguit d’actuacions encaminades a incrementar les relacions amb un doble objectiu: estrènyer les relacions de cooperació econòmica en l’àmbit alimentari amb el nostre país, així com mantenir trobades de negoci amb empreses catalanes per ampliar referències de compra.

Serret ha fet referència als llaços comercials establerts entre la Xina i Catalunya gràcies al treball realitzat pel DARP i Prodeca durant anys: “hem tingut una col·laboració molt activa, basada en la confiança mútua, que ha reportat èxits i beneficis a ambdues parts. Volem que la relació continuï sent forta i de confiança."

La consellera d’Agricultura els ha ofert “plena disposició en l’acompanyament de les empreses per tal que tot sigui més fàcil a nivell de tràmits, perquè volem que els negocis funcionin i tirin endavant i així també créixer com a país”.

La propera fita d’aquest pla és aconseguir introduir la vedella i la fruita d’ós al mercat xinès, després que el Ministeri d’Agricultura hagi obtingut el permís de les autoritats xineses perquè es puguin iniciar les exportacions de préssec, nectarina i paraguaià per a la pròxima campanya.

Segons la consellera Serret, “es tracta de fer arribar els productes catalans al principal mercat agroalimentari del món de manera sistemàtica i continuada. Estem concretant fórmules que ens han de permetre fer de l’exportació a la Xina quelcom normal per al nostre sector. Volem conèixer millor la demanda del mercat xinés, però també volem saber quina és la millor manera d’enviar els nostres productes fins a la Xina. En aquest sentit, la innovació ens ha de permetre millorar la conservació de la fruita per tal que arribi al país asiàtic en les millors condicions possibles.”