R+I | 19/02/2016  DARP

S'obre el període de consulta pública per al nou "Partenariat per a la Recerca i la Innovació a l'Àrea Mediterrània (PRIMA)"

El termini per participar a la consulta pública finalitza el dia 24 d'abril de 2016. L'objectiu general de PRIMA és reforçar la cooperació en recerca i innovació en els països mediterranis en dues temàtiques: la producció alimentaria sostenible i la gestió dels recursos hídrics.

El 22 de desembre de 2014, nou estats membres (Croàcia, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Malta, Portugal, Eslovènia i Espanya) van presentar una proposta per a la participació de la UE en un programa conjunt de recerca i innovació centrat en el desenvolupament i aplicació de solucions innovadores per als sistemes alimentaris i els recursos hídrics a la conca mediterrània. Aquest programa s’anomena "PRIMA", sigles del "Partenariat per a la Recerca i la Innovació a l’Àrea Mediterrània". Segons la proposta, l'objectiu general de PRIMA és reforçar la cooperació en recerca i innovació en els països mediterranis per contribuir a donar resposta als reptes identificats en dues temàtiques: la producció alimentaria sostenible i la gestió dels recursos hídrics a la regió mediterrània.

PRIMA té previst obrir les primeres convocatòries a partir de finals de l’any 2017. Aquestes convocatòries es regiran per les normes i regulacions de l’actual Programa Horizon2020 de la UE. Amb l’objectiu de rebre contribucions sobre l’abast, objectius i impactes esperats de PRIMA la Comissió Europea va obrir l’1 de febrer una consulta pública. La Comissió espera rebre contribucions d’organitzacions de recerca, universitats, grans, petites i mitjanes empreses, patronals (incloses les organitzacions de pagesos), administracions estatals, regionals i locals, i entitats no-governamentals.