AJUTS | 16/11/2022  Ruralcat

Obertes les convocatòries FEMPTA 2022

La Comissió Europea ha llançat dues noves convocatòries de propostes en el marc del Fons Europeu Marítim, de Pesca i Aqüicultura (FEMPA): la convocatòria carreres blaves i la convocatòria vaixells insígnia regionals a les conques marines de la UE.

El finançament de les dues convocatòries és de 15,1 milions d’euros en total.

La Comissió Europea ha llançat dues noves convocatòries de propostes en el marc del Fons Europeu Marítim, de Pesca i Aqüicultura (FEMPA) amb un finançament de 15,1 milions d'euros en total.

La convocatòria carreres blaves té com a objectiu desenvolupar les habilitats necessàries per donar suport a les iniciatives del Pacte Verd Europeu que promouen una economia blava sostenible. Donant suport a projectes de cooperació innovadors, que reuneixin la indústria de l'economia blava i les institucions educatives/acadèmiques i/o els proveïdors de formació professional rellevants del mar a tots els nivells. La convocatòria té una taxa de cofinançament del 80%. El pressupost és de 7,5M €, i la data límit és el 31 de gener del 2023.

La convocatòria vaixells insígnia regionals a les conques marines de la UE té com a objectiu la cooperació de les conques marines de la UE, en particular a l' Atlàntic, el mar Negre, el Mediterrani, la regió del mar Bàltic i les regions ultraperifèriques de la UE.

La convocatòria consta de 6 temes. El pressupost total és de 7,5 milions i té una taxa de cofinançament del 80% per a tots els temes, excepte el tema 5, que té una taxa de cofinançament del 85%.  Els temes són els següents:

-La promoció de la diversificació de les activitats pesqueres a la zona atlàntica

-L’aprofitament de la preparació i resposta a la contaminació marina al mar Negre

-La promoció del transport i els ports sostenibles a la Mediterrània

-El foment dels clústers marítims com a motor innovador per a una economia blava sostenible a la Mediterrània

- La promoció del turisme marítim i costaner a les regions ultraperifèriques

- La promoció de l’agricultura oceànica regenerativa a la regió del mar Bàltic

 

El 24 de novembre, CINEA organitza una jornada informativa sobre les dues convocatòries, oferint consells i trucs sobre com redactar una proposta amb èxit. També explicaran com preparar un pla de llegat per continuar el projecte després de la finalització de la subvenció. Finalment, els participants tindran l'oportunitat de participar en sessions de matchmaking per trobar nous socis.

El Fons Europeu Marítim, de Pesca i Aqüicultura és un fons que dóna suport a l'aplicació de la política pesquera comuna (PPC) i de la política marítima de la UE en quatre prioritats:

-Foment de la pesca sostenible i la conservació dels recursos biològics marins;

-Contribuir a la seguretat alimentària a la UE mitjançant una aqüicultura i mercats competitius i sostenibles;

-Permetre el creixement d'una economia blava sostenible i fomentar comunitats costaneres pròsperes;

-Enfortir la governança internacional dels oceans i permetre mars i oceans segurs, nets i gestionats de manera sostenible.

 

Font: Departament d’Acció Exterior i Unió Europea