PROJECTES EUROPEUS | 22/11/2022  Ruralcat

Oberta la convocatòria dRural, un projecte finançat per programa Horizon 2020

El seu objectiu és impulsar la innovació i el desenvolupament de les regions rurals i crear oportunitats de creixement econòmic i millores de la qualitat de vida.

El pressupost és de 1,2M€, i la data límit de la convocatòria és fins al 14 de gener del 2023.

DRural és un projecte finançat pel programa Horizon 2020 que aspira a convertir-se en el mercat de serveis de referència per a les zones rurals europees.

L'objectiu general de dRural és codesenvolupar i implementar una solució digital basada en l'explotació de dades de les plataformes de serveis existents que ofereixen múltiples serveis innovadors als ciutadans d’entorns rurals alhora que creen oportunitats de creixement econòmic i millores de la qualitat de vida.

La convocatòria oberta dRural proporcionarà finançament i suport per oferir el vostre servei a 4 zones rurals europees:

 

- Extremadura (Espanya)

- Jämtland Härjedalen (Suècia)

- Comtat de Dubrovnik-Neretva (Croàcia)

-Regió Gelderland Midden (Països Baixos)

 

Els serveis adjudicats mitjançant les convocatòries obertes han d’estar alineats amb aquests sis àmbits estratègics: sanitat i atenció social, turisme, sistemes alimentaris locals, desenvolupament empresarial, transport i mobilitat i administració electrònica.

Les convocatòries de serveis innovadors dRural se centraran en dos tipus de serveis. Tots dos s'oferiran a través del mercat:

 

Serveis senzills: proporcionat per petites empreses i emprenedors únics, que ofereixen serveis a les zones locals que tenen poca o cap infraestructura tecnològica per estendre l'abast dels seus serveis a nous clients. Subvenció de 5.000€ per establir i promocionar el vostre servei al mercat regional que escolliu.

 

Serveis complexos: creació de nous serveis a través de la Core Meta Platform integrant plataformes de dades externes (i, per tant, s'espera d'organitzacions amb més recursos per construir-les). Subvenció de 50.000 € per establir el vostre servei al mercat regional que escolliu i per explotar el potencial de les plataformes de serveis intersectorials per millorar la qualitat de vida a les zones rurals.

 

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea