SANITAT VEGETAL | 02/12/2022  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de desembre de 2022

Consulta els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Atac de mosca de la fruita (ceratitis capitata).

Aquesta informació presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

     Cultius llenyosos: fruita dolça (pomera, perer i codonyer), fruita seca (ametller, avellaner i noguera), olivera, cítrics i vinya.

     Cultius hortícoles: carxofa, ceba, calçot i porro, enciam i escarola, cols i coliflor, tomàquet i pebrot, carbassó i maduixa.

     Cultius d’espais verds: forestals (pi) i parcs i jardins (castanyer d’índies, palmera, xiprers, fruiters i arbustos ornamentals).

     Cultius extensius: arròs, cereals, ordi, colza i panís.

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Twitter (@ruralcat).

 

Font: Oficina de Sanitat Vegetal