SANITAT VEGETAL | 01/03/2016  RuralCat

Butlletí d'informació fitosanitària per al març

RuralCat us ofereix el butlletí mensual d'informació fitosanitària general elaborat pel Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

En blats, les infeccions de septoriosi al març no solen ser greus però serveixen d'avís per a les setmanes posteriors. Font: DARP

En blats, les infeccions de septoriosi al març no solen ser greus però serveixen d'avís per a les setmanes posteriors. Font: DARP

Aquest butlletí d’avisos fitosanitaris comença recordant la publicació de la Guia per l’assessorament en gestió integrada de plagues a Catalunya.

També ens informa dels principis de la gestió integrada de plagues (GIP) i altres temes bàsics com la comercialització i utilització de productes fitosanitaris, el nou sistema de classificació i etiquetatge i el pla de vigilància de l’ús dels productes fitosanitaris.

Pel que fa a les mesures de prevenció i tractaments fitosanitaris contra les plagues es presenten diverses mesures per a: fruita dolça, cítrics, fruits secs, vinya, olivera, hortícoles, cultius extensius, espais verds, forestals, parcs i jardins.

El Servei de Sanitat Vegetal elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l'experimentació de camp.

Recordeu que RuralCat també us ofereix més informació en l'apartat de Sanitat Vegetal, així com la possibilitat de consultar només els avisos fitosanitaris especialitzats en els cultius de fruita , horta i espais verds.