FERTILITZACIÓ | 04/03/2016  RuralCat

Full informatiu núm. 17 del Pla per a la millora de la fertilització agrària a les comarques gironines

Ja pots consultar el Full informatiu núm. 17 del Pla per a la millora de la fertilització agrària a les comarques Gironines, dedicat a la fertilització el blat de moro abans de la sembra i les aplicacions de purins en la cobertora del raigràs.

S'aconsella utilitzar equips que disposin d'aplicadors de mànegues per fer una aplicació homogènia i ajustar la dosi. Font: DARP

S'aconsella utilitzar equips que disposin d'aplicadors de mànegues per fer una aplicació homogènia i ajustar la dosi. Font: DARP

Aquest full informatiu ens recorda que abans de la sembra del blat de moro s’apliquen, si cal, els macronutrients nitrogen (N), fòsfor (P) i potassi (K). En el cas del nitrogen, ens recomana ajornar les aplicacions importants fins l’aplicació d’adob en cobertora. També inclou una taula de dosis genèriques en funció de la producció prevista i del tipus d’adob orgànic que es vol aplicar.

Pel que fa a les aplicacions de purins en la cobertora del raigràs ens recomana diferents dosis si es fa un dall o més. També aconsella utilitzar equips que disposin d’aplicadors de mànegues per fer una aplicació homogènia i ajustar la dosi, i recorda que el DARP ofereix ajuts per utilitzar aquests equips.

Et recordem que a l’Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes trobaràs més informació sobre la gestió de les dejeccions ramaderes i l’aplicació agrícola dels fertilitzants orgànics i minerals.

Aquesta és una de les oficines virtuals del portal RuralCat, on també trobaràs la de Sanitat vegetal, el Pla Estratègic de Recerca, innovació I Transferència agroalimentària de Catalunya, l’Oficina del Regant, Fruit.Net, Assessorament  i Suport a la Indústria Agroalimentària.