AJUTS | 19/01/2023  Ruralcat

Aprovats els ajuts per a la primera instal·lació de joves agricultors i agricultores de la convocatòria 2022

L’objectiu d’aquests ajuts és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals i socials de l’agricultura.

El nombre de sol·licituds ha estat inferior al d’anteriors convocatòries però relativament sostingut, malgrat el difícil context econòmic derivat de la guerra d’Ucraïna.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural dona suport als joves emprenedors catalans que en la convocatòria 2022 van sol·licitar l’ajut per a instal·lar-se en una explotació agrària. Un cop garantit el bon funcionament de l’ajut, s’ha resolt favorablement un total de 212 expedients.

D’acord amb el pressupost plurianual, s’ha concedit ajuts per un import total de gairebé de 6,3 milions d’euros en forma de subvenció directa. Aquests ajuts s'emmarquen dins del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2022, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Val a dir que el nombre de sol·licituds ha estat inferior al d’anteriors convocatòries però relativament sostingut, malgrat el difícil context econòmic derivat de la guerra d’Ucraïna. Tot i això, es referma la rellevància de la mesura i la fermesa dels joves emprenedors en el sector agrari del país.

I com preveu la normativa, s’ha prioritzat aquest ajut amb relació a la resta d’ajuts de Contracte Global d’explotació (CGE), i s’ha resolt favorablement tots els projectes sol·licitats que compleixen amb els requisits de la convocatòria.

L’objectiu dels ajuts de CGE és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals, i socials de l'agricultura, amb la finalitat de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries i assolir un desenvolupament rural sostenible.

En l'àmbit territorial, a Lleida l’import ha estat de 1.305.00€, a Girona de 1.080.000€, a Tarragona de 1.070.550€, a l’Alt Pirineu i Aran de 1.012.500€, a la Catalunya Central de 927.000€, a les Terres de l’Ebre de 513.000€ i a Barcelona 378.500€.

 

Font: DACC