EL 75% D'EMPRESES ESTAN CERTIFICADES | 20/08/2010  RuralCat

Les principals empreses alimentàries catalanes estan al dia en traçabilitat i certificació

Les empreses catalanes coneixen i tenen sistemes per a portar a terme la traçabilitat alimentària i es troben certificades tres de cada quatre. Aquestes són les principals conclusions dels resultats d'un estudi quantitatiu dut a terme per IDtrack i l'Agència Catalana de la Seguretat Alimentària (ACSA).

certificació cont 08202010

 

Aquest estudi mostra que el 97,1% coneixen l'existència d'alguna normativa que reculli l'obligatorietat de la traçabilitat per a totes les empreses del sector alimentari, de les quals el el 96,2% tenen implantat un sistema de traçabilitat, la gran majoria des de fa més de tres anys. Entre els resultats també destaca que el 73% asseguren que, en cas d'alerta, poden retirar el producte de circulació en tres hores.

De les empreses que tenen implantat algun sistema de traçabilitat, el 72% és de creació pròpia, enfront del 18% que ho tenen a través d'una empresa externa i al 10% restant amb un sistema mixt.
 
Quant al coneixement de les normes, un 97,1% reconeix l'existència de normes en matèria de seguretat alimentària i un 92,3% coneixen l'existència de certificacions de normes en la mateixa matèria. La ISO 9001:2000 és la norma que més empreses tenen certificada, seguida de la IFS (International Food Standard) i la APPCC (Anàlisi de Punts Crítics). La ISO 22000 és coneguda per un 75% de les empreses del sector, però només un 27,1% d'aquestes es planteja certificar-la.