RAMADERIA | 25/01/2023  Ruralcat

Disponible el primer mòdul de formació sobre tracció animal moderna

L’Escola Agrària de Manresa ofereix un nou curs de gairebé 300 hores que aborda tota la complexitat de la feina al camp amb animals.

L’Associació Catalana de Tracció Animal (ACTA) és l’entitat impulsora del conjunt d’aquesta formació.

L’Escola Agrària de Manresa del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ofereix un curs de tracció animal moderna a Mas La Franquesa, a Moià, entre els dies 23 i 27 de gener i 30 de gener al 2 de febrer, que suma un total de 52 hores. Aquest és el primer mòdul bàsic d’un curs més ampli, de gairebé 300 hores, amb més de la meitat de pràctiques, que aborda tota la complexitat de la feina al camp amb animals. La resta de mòduls específics es dedicaran al desembosc, al treball en vinyes, a les feines a l’horta i a la utilitat dels animals com a mitjà de transport. Tots es faran entre febrer i abril.

Amb aquest mòdul, l’alumnat aprendrà qüestions relacionades amb l’alimentació, les cures bàsiques, la psicologia, la importància del llenguatge corporal, el manteniment i la reparació de guarniments, el maneig i les tècniques elementals, els mètodes de comunicació i la tria de l’animal.

Nou persones expertes aportaran els seus coneixements en les 11 sessions en què s’ha dividit aquesta formació: des d’en Just Serra, veterinari i ramader ecològic, a Ada Torra, veterinària especialitzada en èquids de la Universitat de Lleida, Quim Digon, expert en tracció animal, o Jorge Sanchez, baster, per citar-ne alguns.

L’Associació Catalana de Tracció Animal (ACTA) és l’entitat impulsora del conjunt d’aquesta formació. L’objectiu és contribuir a superar els esculls que sorgeixen a l’hora de plantejar-se la incorporació de la força de treball animal en una finca agrària. L’ACTA té una vintena de persones associades i compta amb una quinzena de finques agràries per fer les diferents sessions dels mòduls i les pràctiques previstes. El mòdul específic d’horta es farà sota l’organització de l’Escola Agrària de Manresa, que expedirà un certificat a qui hagi fet el mòdul bàsic i també el d’horta.

 

Font: DACC