GASTRONOMIA | 08/03/2016  RuralCat/DARP

Pòster d'atributs i defectes de l'oli d'oliva verge extra

Aquest pòster ens ajudarà a trobar el perfil sensorial dels olis d'oliva verge extra, resumint gràficament els seus atributs positius (verds, fruits, verdures, aromàtiques, etc.) i els defectes (metàl·lic, ranci, terra, etc).

Detall del pòster d'atributs i defectes de l'oli d'oliva verge extra, elaborat per l'Adriana Targarona, de l'Escola Agrària Gandesa

Detall del pòster d'atributs i defectes de l'oli d'oliva verge extra, elaborat per l'Adriana Targarona, de l'Escola Agrària Gandesa

Aquest pòster és un dels materials emprats en el Club Olitast, posat en marxa per l’Escola Agrària de Gandesa, a començaments del 2015, per tal que l’alumnat dels cursos de tast d’oli tinguessin un espai per mantenir l’hàbit de l’anàlisi sensorial, conèixer les novetats del sector i compartir opinions amb altres persones afins i enteses en la matèria.

El funcionament d’aquest club de caràcter informal es basa en realitzar sessions periòdiques de tast amb olis seleccionats i/o proposats pels mateixos membres del Club (diverses varietats, procedències i mètodes d’elaboració). A les sessions s’entrenen els atributs positius i negatius o defectes, amb la voluntat d’anar elaborant un banc o mostreig per agilitzar la seva identificació.

Des de la seva creació, s’han realitzat diferents jornades guiades per experts, com per exemple Josep Maria Alqueza, del Panell de Tast d’olis d’oliva verges de Catalunya. Per al 2016 es volen fer col·laboracions amb diferents restaurants de la zona per treballar l’harmonia dels sabors i aromes de l’oli d’oliva verge extra en aplicacions gastronòmiques.