L'ozó millora els processos de postcollita i higiene
Ainia Centre Tecnològic en col·laboració amb empreses i institucions de la indústria agroalimentària ha posat en marxa dos projectes que demostren els avantatges mediambientals, sanitaris i econòmics de la utilització de l'ozó en els processos d'higiene d'equips, conservació del producte i tractament de l'aigua per a la seva possible reutilització. L'ozó és un gas que es degrada ràpidament per donar oxigen, convertint-se en un poderós oxidant amb un efecte bactericida d'ampli espectre que no genera residus químics. A més, es pot combinar amb llum ultraviolada, un germicida que no té cap efecte residual ni secundari.
El projecte Regena, recolzat pel govern valencià, empreses de la indústria citrícola i de béns d'equip especialitzats, està desenvolupant nous sistemes de tractament postcollita de cítrics basats en la utilització de l'ozó combinat amb la llum ultraviolada (tècniques d'oxidació avançada). El projecte Ozonecip, aplicat als sectors vinícola, cerveser i lacti, ha estat elegit per la Comissió Europea com un dels millors projectes mediambientals dins del seu programa Life.
Tecnologies més netes per a la indústria hortofructícola
Ozonecip aconsegueix estalviar més del 50% de l’aigua
Com s'obté l'ozó per a ús agroindustrial
L'ozó és un agent antimicrobià molt eficient per la seva elevada força oxidant i és capaç de destruir gran part dels microorganismes d'una manera ràpida i irreversible. A més, no deixa residus ja que es descompon en oxigen després de l'acció desinfectant.