FIRES I SALONS | 10/03/2016  RuralCat/DARP

El Meat Business Fòrum se celebrarà al maig a Barcelona

Els dies 18 i 19 de maig el Teatre Nacional de Catalunya acollirà el Meat Business Fòrum, una plataforma de negocis internacional que posarà en contacte una quarantena d'empreses càrnies catalanes i un centenar d'importadors i distribuïdors de països tercers, amb l'objectiu d'obrir el sector a nous mercats.

Totes les organitzacions del sector carni i el DARP han treballat per crear el Meat Business Fòrum. Font: DARP

Totes les organitzacions del sector carni i el DARP han treballat per crear el Meat Business Fòrum. Font: DARP

Per primera vegada totes les organitzacions del sector carni català (Anafric, Associació Catalana de Productors de Vacú de Carn –Asoprovac-Catalunya- , Assocat, Federació Avícola Catalana -FAC-, la Federació Catalana d’Indústries de la Carn -FECIC- i l’Associació Catalana de Productors de Porcí –Porcat-) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, han treballat conjuntament per crear aquest punt de trobada i generar una plataforma estable de negoci internacional.

Meat Business Fòrum comptarà amb la participació d’una cinquantena d’empreses catalanes i un centenar d’importadors de 22 països: Àfrica (Algèria, Angola, Guinea Equatorial, Ghana, Marroc i Sudàfrica), Orient Mitjà (Aràbia Saudita, Iran, Líban, Turquia, Unió d’emirats Àrabs), Àsia (Corea del Sud, Hong Kong, Japó, Tailàndia, Vietnam i Xina), Amèrica (Panamà i Perú) i Europa (Bòsnia i Hercegovina, República de Geòrgia i Ucraïna).

El matí del primer dia se celebrarà un workshop amb inauguració, presentació de la potència de Catalunya en el sector carni i presentació de les característiques de la demanda en els mercats focus de cada regió o espècie.

La tarda del primer dia i tot el segon dia es dedicaran a les trobades B2B (empresa – operador) d’acord amb una agenda preestablerta. Les reunions seran de quinze 15 minuts per tal que cada productor es pugui reunir amb tots els operadors internacionals del tipus de carn o productes carnis que importa.

El divendres, aquelles empreses que ho desitgin podran convidar els operadors a visitar les seves instal·lacions.

 

La indústria càrnia és el quart sector industrial de Catalunya

 

El sector agroalimentari ha esdevingut la principal activitat industrial a Catalunya, amb un volum de negoci del 19,62%. Pel que fa a la indústria càrnia, és el quart sector industrial de Catalunya (21,4% del PIB industrial i el 4% del PIB general), genera una xifra de negoci de 8.000 milions d’euros/any i ocupa 30.000 treballadors repartits en més de 530 establiments. En aquest sentit, representa més del 32% del volum de negoci del sector agroalimentari, el 40% en ocupació i més del 21% en nombre d’empreses.

El 2015 la producció càrnia catalana va augmentar un 4%. El porcí, que representa el 76% del total de producció, va augmentar un 3,8%, i per primera vegada, va superar la xifra de 20 milions d’animals sacrificats.

El sector exterior agroalimentari català és el tercer sector exportador de Catalunya. Representa el 14,27% en valor i el 19,64% en volum del total d’exportacions del nostre país. Durant l’any 2015, s’han exportat més de 6 milions de tones d’aliments i begudes per un valor superior als 9 mil milions d’euros.

Per subsectors, el carni és el més dinàmic, i el que aglutina la major part de les exportacions agroalimentàries catalanes pel que fa al valor i al volum. Així, el 29,35% del valor i el 19,66% del volum de les exportacions agroalimentàries durant el 2015 corresponen al sector carni.