FIRES I SALONS | 11/03/2016  RuralCat

Què es cou a Alimentària 2016?

Enguany, Alimentària celebrarà el seu 40 aniversari a Barcelona, del 25 al 28 d'abril. El Departament aprofitarà l'esdeveniment per fer la presentació oficial de Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia, organitzar el Fruit Business Forum i una taula rodona sobre el TTIP. També impulsarà activitats gastronòmiques amb productes de la terra.

El sector fructícola és un dels més dinàmics de l’agroalimentació. Per aquest motiu, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, pesca i Alimentació (DARP) ha decidit organitzar, en el marc de la Fira Alimentària 2016, el Fruit Business Forum, un esdeveniment internacional de negocis entre productors comercialitzadors de fruita de Catalunya i compradors de 22 mercats tercers d’arreu del món. També s’ha organitzat una taula rodona de reflexió i debat amb experts sobre l’Acord transatlàntic per al comerç i la inversió (TTIP) entre la Unió Europa i els Estats Units.

La Fira Alimentària serà el marc de la presentació oficial de la proclamació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia (CREG’16), que comptarà amb estand propi i la xef Carme Ruscalleda com a ambaixadora. A més, mitjançant Prodeca, el DARP també ha organitzat altres activitats durant els dies de la Fira com el tast diari de vins i de productes de la terra i el maridatge de vins i formatges catalans.

 

Aparador internacional de la gastronomia, els aliments i begudes

 

Amb la participació de 4.000 empreses, de fins a 70 països, Alimentaria és el principal aparador internacional de la gastronomia, els aliments i begudes espanyoles. La fira, que celebra enguany el seu, 40è aniversari, atrau 140.000 professionals, el 35% estranger. En aquesta edició, Alimentaria s’estructurarà en cinc salons: Intervin (vins i espirituosos), Intercarn (càrnics i derivats), Restaurama (restauració), Interlact (lactis i derivats) i Multiple Foods (multiproducte del dolç, conserves, olis i productes Premium).

 

Més experiències gastronòmiques

 

Torna The Alimentaria Experience, l’espai gastronòmic on se celebraran tallers magistrals i múltiples showcookings. Hi participaran més de 40 cuiners, entre ells figures reconegudes, com Joan Roca, Mario Sandoval, Ángel León, Ricard Camarena, Rubén Trincado, Eduard Xatruch, Oriol Castro o Diego Guerrero. I entre les dones, Ana Merino, Beatriz Sotelo, Celia Jiménez o Yolanda León. També hi haurà la possibilitat de conèixer altres cultures gastronòmiques amb Roberto Ruiz (Mèxic); Andrea Tumbarello (Itàlia), Ricardo Sanz (Japó), Atul Kochhar (Índia), Mauro Colagreco (França) i Virgilio Martínez (Perú). En aquest marc es desenvoluparà, a més, la final del concurs Cuiner de l’Any en què competiran vuit joves promeses de la cuina espanyola que estan treballant en l’àmbit de la restauració.

Paral·lelament, els millors licors i destil·lats protagonitzaran Cocktail & Spirits que inclou exposició de productes i una barra de demostracions i maridatges a càrrecs d’experts com Matías Saril i Mario Ubieto, de 80-20ml, Iván García (Ice & Craft), Daniele dalla Pola, Javier Caballero (Liquid Experience) i Pepe Orts. Així mateix, el boom del menjar urbà i el fenomen Food Trucks tindran presència a la fira amb degustacions de Bicodexeado, Fileteando, Savia Natural, Vins Padró, Wild Alaska Food Truck i Ceviche 103.

 

VINORUM Think, repensant el vi

 

Dins d’Intervin, s’ubicarà VINORUM Think. El seu programa inclou una desena de degustacions; taules rodones i conferències, així com showcookings amb maridatge inclòs. Hi participaran prop de 40 experts nacionals i internacionals, com el crític d’espumosos més important del món, Tom Stevenson; la master of wine nord-americana i creadora del concurs de vins referent a Àsia, Debra Meiburg; i el fundador de Balzac Communications & Marketing i creador de l’Academy of Wine Communications, Paul Wagner, entre altres.

 

L’elit dels AOVE

 

La Barra d’Olis d’Oliva Gourmet, ubicada a la zona Mediterranean Foods, reunirà a més de 100 referències d’alta gamma, amb o sense denominació d’origen, produïdes a Espanya. L’espai aplegarà també més d’una vintena d’olis premiats al prestigiós The World’s Best Olive Oils 2015 de Nova York i els vuit guardonats al concurs Jaén Selección.

 

Formatges de petits productors i artesans

 

Per la seva banda, l’espai de degustació i exposició ‘Espanya, el país dels 100 formatges’ inclòs al saló Interlact, presentarà els productes d’un centenar de microempreses formatgeres, que són majoria en el teixit industrial del sector.

 

Informació relacionada