GASTRONOMIA | 18/03/2016  DARP

Primer Concurs d'olives de taula amb recepta tradicional

L'Escola Agrària de Gandesa ha organitzat el 1r Concurs d'olives de taula amb recepta tradicional. En aquesta primera edició, s'han presentat 24 mostres diferents, totes, cal dir-ho, procedents de les Terres de l'Ebre. L'objectiu de pròximes edicions serà arribar a més comarques de Catalunya.

Imatge dels guardonats. Font: DARP

Imatge dels guardonats. Font: DARP

La recollida de mostres es va tancar el passat 29 de febrer, després de fer-ne la deguda promoció pels mitjans de comunicació local i en fires del sector agrari. En aquesta primera edició, s’han presentat 24 mostres diferents, totes, cal dir-ho, procedents de les Terres de l’Ebre. L’objectiu de pròximes edicions serà arribar a més comarques de Catalunya i esdevenir un referent en el sector de les olives de taula del país.

L’objectiu d’aquest concurs és recuperar les receptes tradicionals d’elaboració d’olives de taula i poder-les publicar per donar-les a conèixer, a més de promocionar aquest producte tan típic en les nostres comarques.

El dia 10 de març era la data marcada per fer el tast i decidir quines olives eren les guanyadores en cada categoria. Puntualment a les 12 h, es va iniciar el concurs amb un jurat de luxe compost per l’Àngels Calvo (cap del Panell de Tast d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya), l’Àlex Peris (Blai Peris), l’Antonio Vidal (Restaurant Miravall), l’Anna Palomé (Restaurant Ginebrals), en Salvador Miralles (Restaurant Miralles), en Ramon Z. Llop (president de la DOP Oli de la Terra Alta) i la Patrícia Hernàndez (professora de l'Escola). Per motius de salut, la presidenta del jurat, l’Adriana Targarona, no hi va poder assistir.

El concurs compta actualment amb el suport de productors d’olives de taula de la comarca, el gremi de restauradors de la comarca, l’Ajuntament de Gandesa, la DOP Oli de la Terra Alta i el Centre de Desenvolupament de l’Oli.

En la categoria recepta tradicional en verd, la guanyadora va ser Ma Carmen Navarro Clua, de Gandesa.

En la categoria recepta tradicional d’olives negres, la guanyadora va ser Sandra Balagué i Boira.