REG | 27/02/2023  Ruralcat

Què diu el Servei Meteorològic de Catalunya pels propers 15 dies?

Durant aquesta setmana, s’espera alguna precipitació feble i dispersa a diversos punts de Catalunya, i la setmana vinent, es preveu que s’establiran altes pressions permetent l’arribada d’algun front poc actiu.

El Servei Meteorològic de Catalunya considera que hi ha molta incertesa de cara als propers dies.

Des del Servei Meteorològic de Catalunya, s’informa que fins aquest dijous 2 de març, encara es pot produir alguna precipitació feble i dispersa a punts del litoral, del prelitoral i de la resta de la meitat est de Catalunya. Les quantitats estimades no seran superiors a 10-20 mm, en el millor dels casos.

A partir d’aleshores, hi ha molta incertesa en les prediccions. Sembla que lentament s’establiran les altes pressions, impedint l’arribada de precipitacions, almenys fins a mitjan de la setmana que ve. Serà probablement aleshores quan s’establirà una circulació més zonal (vents de component oest), permetent l’arribada d’algun front poc actiu que podria deixar alguna tímida precipitació.

A continuació, es mostren les anomalies setmanals de precipitació (setmana del 27 de febrer al 5 de març, i setmana del 6 al 12 de març). Els colors blancs no indiquen cap tendència clara sobre la zona, per tant, molta incertesa encara. Aquests mapes, però, es van actualitzar dijous 23 de febrer, i es tornaran a actualitzar durant el vespre d’avui dia 27 de febrer.

Font: Servei Meteorològic de Catalunya