REG | 13/03/2023  Ruralcat

Què diu el Servei Meteorològic de Catalunya pels propers 15 dies?

La situació per la setmana no és gaire optimista i presenta força incertesa. Sembla que podria creuar un front una mica més actiu, deixant precipitació més extensa però no massa abundant.

El Servei Meteorològic de Catalunya considera que hi ha molta incertesa de cara als propers dies.

Avui dilluns creurà un front que deixarà precipitació al Pirineu i Prepirineu, amb quantitats d'entre 5 i 15 mm, 20 mm com a màxim. Demà continuarà precipitant al vessant nord del Pirineu, amb quantitats que de nou no passarien dels 20 mm als cims del sector, i a banda hi haurà algun ruixat feble i minso a zones de l'interior del nord-est (5-10 mm com a valor més optimista). Dimecres encara podria caure alguna roïna al vessant nord del Pirineu, així com a punts del litoral i prelitoral central.

La situació per la resta de la setmana no és gaire optimista i presenta força incertesa. Sembla que podria creuar un front una mica més actiu, deixant precipitació més extensa però no massa abundant.

A més, la setmana que ve no presentaria canvis importants. Continuarem immersos en una situació zonal (vents de component oest) que són favorables perquè continuïn passant alguns fronts, però no per acumular quantitats destacables de precipitació.

A continuació es mostren les anomalies setmanals de precipitació (setmana del 13 al 19 de març, i setmana del 20 al 26 de març). Amb color verdós i carabassa es mostren les zones on el model preveu més i menys precipitació respectivament i sempre respecte a la climatologia del període de predicció. Els colors blancs no indiquen cap tendència clara sobre la zona, per tant, molta incertesa encara.

 

Per acabar, es mostra el meteograma de Manresa que mostra les variacions típiques de primavera pel que fa a la temperatura (linies superiors i ombrejat verd), amb possibilitat d'alguna precipitació poc destacable a partir del 18 de març (linies inferiors i ombrejat blau).

 

 

Font: Servei Meteorològic de Catalunya