RURALCAT | 15/03/2023  Ruralcat

20 anys de RuralCat: El 2021 es posa en marxa l’Oficina de l’Horta

Efemèrides: Aquest 2023, RuralCat celebra el seu 20è aniversari. En aquests 20 anys, s’han posat en marxa diverses iniciatives que han permès consolidar el portal com la comunitat de referència del sector agroalimentari, forestal i del món rural i marítim.

El 2021 es posa en marxa l’Oficina de l’Horta.

L’any 2021 es va posar en marxa l’Oficina de l’Horta, una de les darreres oficines virtuals de RuralCat. Es tracta d’un espai virtual gestionat per un equip multidisciplinari d’especialistes en el sector de l'horticultura a Catalunya que inclou representants de diferents àrees (producció, investigació, formació i transferència) i que està coordinat per la Fundació Miquel Agustí. L’oficina neix amb la voluntat d’impulsar les accions previstes en el Pla de l’Horta. El seu objectiu és consolidar-se com a lloc de referència on els usuaris puguin trobar tota la informació relacionada amb el sector de l’horta. Alhora té la voluntat de ser un punt de trobada, intercanvi de coneixement i experiències, entre la comunitat hortícola de Catalunya: pagesia, cooperatives, assessorament, planteristes, centres d’investigació i formació, universitats i altres entitats vinculades.

Aquest espai web s’estructura en diferents apartats que donen cobertura a aspectes que hi estan relacionats. Un d’aquests apartats està dedicat al Pla Director, també hi ha un apartat de Projectes i un d’Informació tècnica on es recullen dossiers tècnics, revistes, webs d’interès i altres documents relacionats amb l’horta. La web també disposa d’un espai de Serveis, on es pot accedir a informació sobre tràmits i ajuts, cooperatives, ADVs i entitats d’assessorament, entre d’altres. A l’apartat de Material vegetal hi ha informació georeferenciada del planteristes de Catalunya, dels Bancs de llavors hortícoles i del catàleg de varietats locals.

Des d’aquesta oficina també s’ofereixen Eines relacionades amb el reg, la cartografia, la meteorologia, estadístiques i aplicacions com l’Hortalab.

Es tracta d’un espai en constant actualització, a través de les notícies i l’agenda, i que amb la resta d’informació i serveis que ofereix l’oficina constitueix una eina d’assessorament pel sector hortícola.

RuralCat és un web de continguts i serveis orientat al sector professional agroalimentari, forestal i del món rural i marítim que es nodreix de manera transversal de tots els àmbits que generen coneixement.

La finalitat de Ruralcat és contribuir en la transferència de coneixement i la innovació, potenciar la formació en línia, crear continguts tècnics, publicar informació rellevant per a l’activitat econòmica i generar eines de suport per a la presa de decisions.

 

Font: RuralCat

 

 

Informació relacionada