Neix l'Observatori de l'alimentació i l'agricultura ecològiques de Catalunya
El Govern ha aprovat la creació de l'Observatori de l'alimentació i l'agricultura ecològiques de Catalunya, amb funcions estrictament tècniques en els àmbits de la informació, l'estudi, la consulta i l'assessorament en matèria d'alimentació i d'agricultura ecològiques. Aquest òrgan està adscrit a la Direcció General de Planificació i Relacions Agràries del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural.
Les funcions que desenvoluparà l'Observatori seran, entre d'altres:
- Recollir dades tècniques i econòmiques de conjuntura i d'estructura de la producció agrària ecològica, de la seva transformació, comercialització i consum.
- Dissenyar i mantenir indicadors que sintetitzin la situació i la dinàmica del sector en cada moment.
- Analitzar els indicadors, la situació del mercat i altres dades d'interès.
- Realitzar els estudis oportuns per a la comprensió de la realitat sectorial, del seu entorn i de les perspectives.
- Elaborar informes sobre l'evolució del sector i aportar informació per a l'assessorament públic i privat envers el sector, en especial a la Taula Sectorial de la producció agroalimentària ecològica.
D'altra banda, aquest òrgan vetllarà especialment per la integració expressa de la perspectiva de gènere i de les dones, en especial pel que fa a l'elaboració d'estudis i informes que donin a conèixer la situació de dones i homes en aquest sector.
La creació d'aquest òrgan estava prevista en el Pla d'Acció per a l'alimentació i l'agricultura ecològica 2008-2012 que té com a finalitat l’impuls de l'agricultura i l'alimentació ecològiques.