RECERCA | 05/05/2016  RuralCat

Convocatòria ARIMNet2 per a recerques en sistemes agroalimentaris mediterranis

ARIMNet proporciona oportunitats de finançament i cooperació per a projectes d'investigació transnacionals sobre sistemes agrícoles i alimentaris sostenibles als països mediterranis.

Convocatòria ARIMNet2 per a recerques en sistemes agroalimentaris mediterranis

Aquesta nova convocatòria ARIMNet del 2016 estarà oberta fins a l'1 de juny. El seu objectiu és donar suport a projectes de recerca transversals destinats a produir innovacions en els sistemes agrícoles i alimentaris per contribuir a un desenvolupament social i econòmic sostenible.

La convocatòria ARIMNet2 2016 es focalitza en dos àmbits:
1. La promoció de l'agricultura sostenible per al desenvolupament socioeconòmic.
2. La valorització dels productes locals a través de millores en les cadenes de valor dels aliments.

Trobareu més informació d'aquesta convocatòria i les directrius pertinents al web d'ARIMNet2.

Les propostes d'investigació s'han de presentar (abans l'1 de juny de 2016, 17:00 CET) a la plataforma en línia http://arimnet-call.eu.

 

Sobre ARIMNet

 

Els països de la conca mediterrània s'enfronten a una sèrie de problemes comuns en relació amb l'agricultura i la seguretat alimentària, sobretot pel que fa a l'ús i maneig dels recursos naturals, com el sòl i l'aigua, la protecció de cultius i les amenaces a la seguretat i la sostenibilitat de la producció agrícola com a conseqüència del canvi climàtic.

Aquests problemes es podrien identificar i abordar millor aprofitant les sinèrgies d'una cooperació científica més forta entre els membres de la UE i altres països de la zona mediterrània.

Aquest és l'objectiu del projecte ARIMNet2, una xarxa de finançament d'organitzacions i institucions d'investigació nacionals que promouen la coordinació de les activitats d'investigació pròpies i amb altres països de la zona.

El projecte ARIMNet està recolzat i finançat pel 7è Programa Marc de 2008 de la UE.