INNOVACIÓ | 09/06/2023  Ruralcat

Nexus Innovation Program, un nou programa per impulsar projectes emprenedors del sector agroalimentari

El programa busca impulsar la transferència tecnològica al sector agroalimentari, donant suport als projectes emprenedors del sector de l’aigua, energia i alimentació.

Es tracta d’un programa gratuït, i està dirigit a personal investigador amb interès a validar la seva recerca i convertir-la en un model de negoci.

El Parc de Recerca UAB i el Grup de Tècniques de Separació de la UAB amb el suport del NEX-LAB for competitive and inclusive growth in the Mediterranean (NEX-LAB), organitzen el Nexus Innovation Program, un programa formatiu que busca impulsar la transferència tecnològica al sector agroalimentari, donant suport als projectes emprenedors del sector de l’aigua, energia i alimentació.

Es tracta d’un programa gratuït, i està dirigit a personal investigador amb interès a validar la seva recerca i convertir-la en un model de negoci, a persones emprenedores amb startups de nova creació i pimes nacionals amb propostes de negoci innovadores entorn del sector agroalimentari. Així mateix, els organitzadors escolliran els set projectes o empreses més aplicables al mercat, una projecció notable i amb un model de negoci clar.

La primera part del programa consta amb una formació que s’iniciarà el pròxim 7 de juliol en format presencial, els dimecres i divendres fins al 28 de juliol. Posteriorment, es duran a terme les sessions de mentoria amb un tutor expert assignat a cada projecte, entre el 17 de juliol i 26 d'octubre, per posar a punt els projectes. La formació s’impartirà principalment en català i castellà, i puntualment en anglès a l’edifici Eureka del Parc de Recerca UAB del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El programa és una oportunitat per al personal investigador i persones emprenedores per aprendre a aplicar diferents eines i metodologies per millorar la seva recerca i habilitats empresarials i d’innovació, a més d’introduir-los a l’ecosistema de transferència de tecnologia, així com gaudir d’assessorament personalitzat de la mà d’experts en la matèria, i pertànyer a la xarxa d’innovadors per crear comunitat. 

Aquest curs compta amb el suport del projecte NEX-LAB for competitive and inclusive growth in the Mediterranean (NEX-LAB), que té l’objectiu de recolzar la implementació de tecnologies netes per fer més sostenible la producció del sector de l'agroalimentació i fer un ús de l’energia i de l’aigua més eficient en els països de la Mediterrània.

 

Font: Parc de recerca UAB