FRUITA ECOLÒGICA | 07/09/2010  RuralCat/IRTA

L'IRTA organitza un taller de fructicultura ecològica en el IX Congrés de la SEAE

L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) organitza un taller de fructicultura ecològica que tindrà lloc el dia 5 d'octubre, en el marc del IX Congrés de la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica a Lleida, dirigit a tècnics i agricultors interessants en el maneig de fruiters en agricultura ecològica.

Font: IRTA.

 

Les persones que hi participaran estan treballant actualment en fructicultura ecològica a Catalunya: Simó Alegre (IRTA) i Georgina Alins (IRTA), en temes de producció; Laia Viñas (ADV Ecològica de Ponent) i Andreu Vila (ADV de Fruita del Baix Llobretat), en aspectes relacionats amb la sanitat vegetal; Gemma Echeverría (IRTA), en qualitat de la fruita, i Josep Usall (IRTA), en patologies de postcollita.
 
La durada del taller serà de 7 hores durant les quals es donaran a conèixer les particularitats del cultiu de fruiters, posant èmfasi en temes productius com el disseny de la plantació, l'elecció de les varietats més adequades per a ser cultivades, i el control de les diferents plagues i malalties que afecten els fruiters. Així mateix, es donaran les bases per tal de saber reconèixer els matisos organolèptics de la fruita.
 
El maneig de fruiters inclou aspectes tant de producció com de conservació i, per tant, també s'explicaran les principals pautes per al maneig de les patologies típiques de postcollita.
 
Finalment, el taller conclourà amb una visita a camp per tal de poder veure in situ diferents exemples de finques de fruiters cultivades en agricultura ecològica.
 

El IX Congrés de SEAE

El congrés d'enguany ressalta la contribució de les produccions ecològiques a la qualitat i a la seguretat alimentària de l’àrea mediterrània, de la qual encara hi ha pocs estudis, per estimular la producció d'aquests treballs.
 
La SEAE celebra els seus congressos cientificotècnics des de 1994 cada dos anys, amb l’objectiu d’intercanviar resultats i compartir avenços en matèria de recerca en agricultura, ramaderia i alimentació ecològica, així com la seva contribució al desenvolupament del sector, conformant un espai de diàleg i debat dels agents del sector, generador d’idees i projectes futurs.