RURALCAT | 14/06/2023  Ruralcat

20 anys de RuralCat: El 2016 es posa en marxa l’oficina d’Agricultura de Precisió

Efemèrides: Aquest 2023, RuralCat celebra el seu 20è aniversari. En aquests 20 anys, s’han posat en marxa diverses iniciatives que han permès consolidar el portal com la comunitat de referència del sector agroalimentari, forestal i del món rural i marítim.

El 2016 es posa en marxa l’oficina d’Agricultura de Precisió

L’any 2016 es posa en marxa l’oficina virtual d’Agricultura de Precisió de RuralCat. L’agricultura de precisió és una estratègia de gestió que recull, processa i analitza dades temporals, espacials i individuals i les combina amb altres informacions per donar suport a les decisions de maneig d’acord amb la variabilitat estimada, i així millorar l’eficiència en l’ús de recursos, la productivitat, la qualitat, la rendibilitat i la sostenibilitat de la producció agrícola. Així doncs, l’agricultura de precisió consisteix a realitzar l’operació adequada en el lloc, en el moment i de la manera i quantitat adequada.

Aquesta oficina recull diferents eines relacionades amb l’agricultura de precisió, com aplicacions, visors, dades obertes, l’eina de reg, eines d’anàlisi i grups de treball i avisos fitosanitaris. També té un apartat d’actualitat amb notícies relacionades amb l’agricultura de precisió, articles i publicacions, projectes i premis, entre altres.

L’oficina compta amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms que té la Comissió de treball Agricultura 4.0, un espai de discussió i anàlisi de l’actualitat i el futur de l’agricultura a fi de formar part activa en la digitalització del sector agroalimentari català. També amb el Grup de Recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió (GRAP) de la Universitat de Lleida- Agrotecnio center, Eurecat i l’Institut d’investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

RuralCat és un web de continguts i serveis orientat al sector professional agroalimentari, forestal i del món rural i marítim que es nodreix de manera transversal de tots els àmbits que generen coneixement.

La finalitat de RuralCat és contribuir en la transferència de coneixement i la innovació, potenciar la formació en línia, crear continguts tècnics, publicar informació rellevant per a l’activitat econòmica i generar eines de suport per a la presa de decisions.

 

Font: RuralCat