S’organitzen les jornades de reflexió de la ramaderia al Pirineu per analitzar reptes, oportunitats i millores del sector
L’objectiu d’aquestes jornades és establir un espai de diàleg i reflexió ampli entorn la ramaderia al Pirineu.
Durant les jornades, hi haurà diferents xerrades i ponències que es divideixen en 4 blocs.
Els dies 28 i 29 de juny, l’Escola Agrària del Pirineu acull les “Jornades de reflexió de la ramaderia al Pirineu: reptes i oportunitats”. L’objectiu d’aquestes jornades és establir un espai de diàleg i reflexió ampli entorn la ramaderia al Pirineu, amb la participació dels agents implicats, per analitzar la situació actual i definir un full de ruta o estratègies a seguir per tal de millorar la situació actual del sector.
Durant aquests dos dies de jornades, hi haurà diferents xerrades que es divideixen en 4 blocs. El primer dia, s’iniciarà amb una xerrada sobre l’evolució de la ramaderia i adaptació al context socioeconòmic al llarg del temps, i després tindrà lloc el primer bloc sobre “El relleu generacional a les explotacions ramaderes al Pirineu”. El segon bloc tracta sobre la “Transferència de coneixement al Pirineu”.
El segon dia, presentarà la jornada Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i tindrà lloc la xerrada sobre “El Pla estratègic de la ramaderia extensiva a Catalunya, 2021- 2030”. Seguidament, el tercer bloc sobre “Comercialització de la llet i derivats; oportunitat per al territori“ i l’últim, que tracta “La sostenibilitat de les explotacions ramaderes al Pirineu”.
La ramaderia extensiva és la responsable de generar aliments sostenibles, saludables i de qualitat, així com de generar múltiples serveis ambientals al conjunt de la societat. El seu paper en la gestió del territori és clau per l’adaptació i mitigació del canvi climàtic, la conservació de la biodiversitat, la protecció del sòl en front l’erosió i l’aprofitament sostenible de l’aigua. A més, des d’un punt de vista social, contribueix a fixar gent al territori, al reequilibri territorial, i genera una economia circular.
Per participar en les jornades cal inscripció prèvia, que es fa a través del portal de RuralCat. Us animem a tots a assistir-hi!
Font: DACC