TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 04/05/2016  DARP

Unes 80 persones assisteixen a les jornades sobre gestió agrària i apps

Els assistents van poder conèixer de primera ma aplicacions per a dispositius mòbils (app) de 6 empreses diferents. Les dues jornades van ser organitzades per l'Escola Agrària de Tàrrega

A finals d’abril van tenir lloc dues jornades relacionades amb la utilització d’aplicacions per a dispositius mòbils destinades a facilitar la gestió tècnica i econòmica de les explotacions agràries. Hi van participar 6 empreses i més de 80 persones van poder conèixer en detall cada aplicació i saber quina s’adapta millor a les seves necessitats, maneres de treballar i objectius d’empresa.

Tècnics de la Universitat de Lleida i empresaris del sector també van exposar la necessitat de planificar i gestionar en detall els treballs a l’explotació, optimitzar recursos, respectar el medi ambient i millorar el marge de benefici. Objectius als quals la informació, la tecnologia i l’agricultura de precisió poden contribuir-hi significativament.

La primera de les jornades es va celebrar a Cervera, i les empreses van poder fer una exposició breu dels objectius i avantatges de cada aplicació amb vistes al sector agrari.

La segona jornada es va organitzar a Tàrrega i la participació de les empreses es va fer en format networking, amb l’objectiu que les persones participants poguessin resoldre dubtes i conèixer el funcionament de les aplicacions a temps real bo i usant-les mitjançant la xarxa wifi, con si les estiguessin aplicant en la seva explotació.

La valoració per part de tothom ha estat molt positiva, amb voluntat de poder conèixer tot el potencial de les app i estar al dia de les novetats del mercat.

Et recordem que a l’apartat de Transferència Tecnològica de RuralCat , trobaràs el cercador de ponències i documentació de les jornades del PATT.