MEDALLA D'OR, PLATA I BRONZE | 08/09/2010  AlimenCat/FCAC

La Cooperativa Agrícola de Cambrils obté tres guardons internacionals per l'oli Mestral

L'oli d'oliva verge extra Mestral de la Cooperativa Agrícola de Cambrils ha estat guardonat amb la Medalla d'Or al Primer Concurs Internacional d'Oli d'Oliva a la Mediterrània, Terra Olivo, que ha tingut lloc a Jerusalem. Hi han participat una selecció de 189 olis de 14 països i el tast l'han realitzat 24 professionals de diferents nacionalitats.

ampolles oli cont 09082010.jpg

 

A més, aquesta campanya l'oli d'oliva Mestral ha obtingut dos premis més a la qualitat. Es tracta de la Medalla de plata al Concurs Extra Virgin Olive Oil Competition de Los Angeles (Estats Units), on participaven més de 500 olis de 22 nacionalitats, i la Medalla de bronze al concurs Produits des Cultures d'Exception de París (França).
 
La cooperativa valora que "els premis són un estímul per a tot l'equip de persones que treballen per aconseguir un oli de qualitat, els socis en primer lloc com a part essencial de la producció i també les persones que desenvolupen la seva tasca al molí d'oli. Tots rebem aquests premis com un estímul per seguir millorant i també és un reconeixement a un producte de moltíssima qualitat fet a Cambrils. Podem afirmar que probablement l'oli Mestral de la cooperativa Agrícola de Cambrils és el més premiat de Catalunya".
 

La nota de tast de l'oli d'oliva verge extra Mestral

 
Segons el Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya té un "perfil de fruitat intens d'oliva, amb una sensació que recorda les fruites madures. Es perceben notes de poma, plàtan madur i ametlla, apareixen notes verdes de fulla verda i aromes secundaris de fonoll i nous verdes. En boca és dolç i ametllat, lleugerament amarg i picant. Molt equilibrat".