ALIMENTACIÓ | 05/05/2016  RuralCat

Experts i tècnics debaten sobre la conservació dels aliments

Barcelona acull el proper 12 de maig la tercera jornada "Mengem sà?", un espai per al debat sobre la situació actual de l'alimentació a la Unió Europea (UE) i les garanties de seguretat i qualitat que els aliments ofereixen al consumidor.

El proper 12 de maig tindrà lloc al Museu Blau de Barcelona la tercera jornada "Mengem sà?", organitzada per les seccions de ramaderia i protecció vegetal-seguretat alimentària de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA), l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) i el Museu Blau.

En les dues anteriors edicions (vegetals i carn) va quedar clar, que sí, que mengem sa, canviant l’interrogant per una afirmació. En aquesta tercera jornada els organitzadors també esperen aconseguir-ho, en un tema tant important com la conservació, imprescindible per garantir la qualitat dels aliments i evitar ensurts als consumidors.

Amb les noves tecnologies i amb una normativa europea cada vegada més exigent i restrictiva, l’etiquetatge es converteix en un veritable tractat tècnic-científic i la traçabilitat en un fil que convé seguir.

La conferència inaugural a càrrec de Pau Alcover oferirà una visió històrica de la conservació. En la taula rodona es debatrà sobre les noves tecnologies que s’apliquen o s’estan investigant en aquests moments, tant en la indústria com en post-collita (de la granja a la taula). I durant la Jornada hi haurà experts en àmbits de la ciència, del dret i de la salut que ens aportaran molta informació i aclariran dubtes.

El període d’inscripció és obert fins el 9 de maig.