SANITAT VEGETAL | 05/07/2023  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de juliol de 2023

Consulta els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Símptomes del virus de la cullera del tomàquet a l’àpex de la planta.

Aquesta informació presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

Cultius llenyosos: fruita dolça (pomera, perera, fruiters de pinyol i cirerer), fruita seca (avellaner, ametller, noguera), vinya i olivera.

Cultius hortícoles: tomàquet, pebrot, cucurbitàcies, enciam, carbassó, ceba i maduixa.

Cultius d’espais verds: parcs i jardins (om, palmera, plàtan, camèlia, viburnum i rhododendron, rosàcies ornamentals, boix i ornamentals) i forestals (pi, alzina surera, roure, alzina i boix). 

Cultius extensius: arròs, blat i ordi, panís i alfals.

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Twitter (@ruralcat).

 

Font: Oficina de Sanitat Vegetal