INNOVACIÓ | 05/07/2023  Ruralcat

De la realitat virtual al metavers: noves tecnologies per comunicar millor

Les noves tecnologies han revolucionat la comunicació agroalimentària, amb aplicacions que permeten accedir a informació dels productes, faciliten la interacció entre el consumidor i el productor, promouen la traçabilitat, i proporcionen experiències immersives al consumidor.

La jornada es durà a terme el dimarts 11 de juliol.

El dimarts 11 de juliol es durà a terme la jornada tècnica “De la realitat virtual al metavers: noves tecnologies per comunicar millor” a Barcelona. Durant la jornada, hi haurà diferents xerrades i ponències sobre el metavers, casos d’èxit i una taula rodona amb experts del tema.

 

El metavers és un concepte que fa referència a un espai virtual compartit on les persones interactuen entre elles i amb objectes digitals en temps real. És una evolució de la realitat virtual i la realitat augmentada, tecnologies que fusionen el món real amb elements virtuals. Les noves tecnologies han revolucionat la comunicació agroalimentària, amb aplicacions que permeten accedir a informació dels productes, faciliten la interacció entre el consumidor i el productor, promouen la traçabilitat, i proporcionen experiències immersives al consumidor.

En resum, el metavers, la realitat augmentada, la realitat virtual i altres noves tecnologies estan transformant la comunicació agroalimentària ja que ofereixen informació addicional i experiències interactives, però també eines de connexió entre productors i consumidors, que milloren la transparència, la formació i la participació del públic en el sector agroalimentari.

Es traca d’una jornada del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) organitzada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i amb la col·laboració de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona i l’Observatori de la Comunicació Científica (OCC).

 

Font: DACC