AGRICULTURA | 18/05/2016  DARP

Els futbolistes animen als escolars a consumir fruita i verdura

Comença la campanya de comunicació, promoguda per la Generalitat de Catalunya amb el suport de la Fundació FC Barcelona i el RCD Espanyol, per promoure el consum de fruita a les escoles d'infantil i primària

Els futbolistes Marc Bartra i Gerard Moreno protagonitzen la campanya per al consum de fruita i verdura

Els futbolistes Marc Bartra i Gerard Moreno protagonitzen la campanya per al consum de fruita i verdura

El jugador del FC Barcelona Marc Bartra i el del RCD Espanyol Gerard Moreno protagonitzen la campanya de comunicació que comença aquesta setmana per sensibilitzar i animar els més menuts a menjar bé per créixer sans i saludables, i, en aquest sentit, promoure el consum de fruita a les escoles i els hàbits més saludables de vida mitjançant l’esport i la dieta equilibrada representada en la imatge dels seus esportistes com a referents.

La campanya, que es podrà veure del 17 al 20 de maig i es reprendrà al setembre, s’adreça a la ciutadania en general, però sobretot als nens i nenes de Catalunya d’entre 3 i 12 anys i als seus pares i mares, per tal que també s’impliquin en la iniciativa i hi donin suport des de casa.

Es tracta d’una iniciativa promoguda per la Generalitat de Catalunya amb el suport del FC Barcelona i el RCD Espanyol. Aquesta col·laboració ha permès comptar amb Marc Bartra i Gerard Moreno com a imatge del pla per al consum de fruita a les escoles. Els dos futbolistes comparteixen el pòster promocional del projecte amb el lema “A l’escola, la fruita no té rival”. Està demostrat que la participació d’esportistes d’elit en aquest tipus de campanyes ajuda a incentivar i consolidar els hàbits de consum saludables. Amb aquest mateix propòsit, els clubs també han cedit imatges de partits, entrenaments i de les seves instal·lacions per utilitzar-les com a imatge de la campanya de comunicació.

La campanya inclou el disseny de publicitat en diferents suports (gràfic, càpsules informatives, falques de ràdio) i es podrà veure en diversos mitjans de comunicació.

L’anunci televisiu ja es pot veure al web del Departament d’Agricultura.

 

Pla de consum de fruita i verdura

 

Aquesta campanya de sensibilització està vinculada al Programa de subministrament de fruita i verdura a l’alumnat dels centres escolars de Catalunya, i pretén que els joves consumidors valorin més la fruita i les hortalisses.

Catalunya impulsa per setè any consecutiu el Pla de consum de fruita i verdura que forma part de l’estratègia de la Unió Europea per invertir la tendència a la disminució del consum d’aquests productes i incidir en els infants perquè s'adquireixin nous hàbits alimentaris.

La iniciativa pretén que els joves consumidors valorin més aquets aliments i, per tant, n’augmenti el consum futur, i també contribuir a la promoció d’hàbits de consum més saludables, i, en conseqüència, reduir el risc de patir determinades malalties com ara l’obesitat i la diabetis.

El Pla està finançat per la Unió Europea i el Departament d’Agricultura i compta amb la col·laboració dels departaments d’Ensenyament i Salut.

Durant aquest curs han participat en el pla 1.213 centres educatius i ha arribat a prop de 293.000 nens/es de segon cicle d’educació infantil i primària (quan es va iniciar el pla eren 50.000 alumnes i 213 escoles).

La previsió de distribució de fruita i hortalisses és de 1.000 tones (poma, pera, mandarina, taronja, maduixot, plàtan, cirera, nespra, albercoc, préssec, nectarina, kiwi, pastanaga i cirerol) durant els mesos de gener a juny, de les quals fins al mes d’abril s’han distribuït 600 tones de producte.

D’altra banda, com a mesures d’acompanyament per donar suport a la distribució de fruita, aquest curs s’han organitzat dos tallers sobre hàbits de consum saludables en 268 centres educatius, que arribaran aproximadament a 10.800 infants. Un d’aquests tallers és “Jo i la fruita”, promogut per AFRUCAT, i el segon és “Frutiland”, promogut per l’entitat “La Nave va”.

L’objectiu dels tallers és donar suport al lliurament gratuït de fruita i hortalisses i reforçar l’adquisició d’hàbits alimentaris saludables. Els tallers s’adrecen a tots els nens i nenes de primària dels centres educatius que participen en aquest Pla.

En el curs 2015-2016 el pressupost destinat a aquest projecte és de 2.17M€. El 75% d’aquest import ha estat cofinançat per la Unió Europea.