BIOECONOMIA | 19/07/2023  Ruralcat

EMPRÈN BIO 4.0, un programa de formació i mentoria en l’àmbit de la bioeconomia

És un programa centrat en donar suport a projectes en el desenvolupament de la idea de negoci, del seu prototip o servei, la definició del model de negoci i la constitució d’empreses en el camp de la bioeconomia.

El programa compta amb sessions formatives en línia i presencials sobre gestió empresarial, innovació i tecnologia.

Emprèn BIO 4.0 és un programa centrat en donar suport a projectes en el desenvolupament de la idea de negoci, del seu prototip o servei, la definició del model de negoci i la constitució d’empreses en el camp de la bioeconomia. Acompanya a persones emprenedores  i empreses de les Terres de Lleida en el desenvolupament d’un producte, servei o innovació que contribueixi a la sostenibilitat dels recursos naturals.

El programa va dirigit a personal investigador, alumnat de màster o doctorat amb ganes d’explorar la possibilitat de crear una empresa derivada de la recerca. També a persones recent titulades de cicles formatius, graus universitaris i escoles de capacitació agrària amb vocació d’emprendre i que volen endegar un projecte que ajudi a millorar l’encaix entre el sector productiu, transformador, social i ecològic, a persones emprenedores interessades en desenvolupar projectes vinculats a la bioeconomia i la seva cadena de valor, persones productores i elaboradores de productes agroalimentaris i empreses que volen desenvolupar un nou producte o servei innovador que contribueixi a la bioeconomia i la seva cadena de valor.

El programa compta amb sessions formatives en línia i presencials sobre gestió empresarial, innovació i tecnologia, amb una durada total de 101 hores. I també visites presencials per veure casos d’èxit. Així mateix, tots els projectes participants accediran a memòries grupals i/o individualitzades impartides per persones expertes del món empresarial i acadèmic. La formació consta de quatre blocs:

 

-Cadena de valor de la bioeconomia: mercat, oportunitats i necessitats

-Gestió empresarial, emprenedoria i innovació a la cadena de valor agro-food

-Tecnologia, bioeconomia circular i sostenibilitat

-Tecnologies disruptives per crear reptes innovadors en la bioeconomia

 

Font: DACC

Informació relacionada