SANITAT VEGETAL | 02/08/2023  Ruralcat

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes d’agost de 2023

Consulta els butlletins d’avisos fitosanitaris que mensualment elabora el Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Trialeurodes vaporariorum en el revers de folíol de tomaquera

Aquesta informació presenta tractaments i mesures específiques per a diferents tipus de cultius, agrupats en quatre butlletins:

 

Cultius llenyosos: fruita dolça (pomera, perera i fruiters de pinyol,), fruita seca (noguera i ametller), cítrics, vinya i olivera.

Cultius hortícoles: tomàquet, pebrot, cucurbitàcies, mongeta, col i coliflor, carbassó, porro, patata i maduixa.

Cultius d’espais verds: parcs i jardins (boix, figueres de moro, palmeres, plàtan, camelia, viburnum i rhododendron, gerani, ornamentals) i forestals (alzina i pi). 

Cultius extensius: arròs, blat i ordi, panís i alfals.

 

El Servei de Sanitat Vegetal del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural elabora mensualment aquesta informació a partir del seguiment de les plagues i malalties i de l’experimentació de camp.

Si teniu algun dubte o voleu més informació podeu consultar a l’Oficina de Sanitat Vegetal.

Recordeu que les estacions i subestacions d'avisos fitosanitaris de Catalunya també emeten avisos puntuals i que podeu consultar els últims al portal de RuralCat.

Si voleu estar informats de manera més immediata podeu demanar el Servei d’avisos fitosanitaris per SMS i correus electrònics o seguir-nos a Twitter (@ruralcat).

Font: Oficina de Sanitat Vegetal