FORMACIÓ | 14/06/2016  RuralCat

L'EA de Gandesa guanya 5 premis en el Concurs de Vins de Móra la Nova

Enguany es van presentar 68 vins de 16 cellers, emparats majoritàriament en les DO Terra Alta, DO Montsant i DO Tarragona. L'EA de Gandesa va obtenir 4 primers premis (vi jove negre, blanc i rosat i vermut) i un segon premi (vi criança negre).

Els vins de l'escola premiats al Concurs de Vins de Móra la Nova. Font: EA Gandesa.

Els vins de l'escola premiats al Concurs de Vins de Móra la Nova. Font: EA Gandesa.

Alumnes i professorat e l’Escola Agrària de Gandesa estan d’enhorabona pel nou reconeixement a la qualitat dels seus vins amb DO Terra Alta durant XXIII Concurs de Vins de Móra la Nova.

Vall de proves es va enduu el segon premi als Vins de Criança (collita de 2013 i 2014) i en la categoria de Vins Joves (collita de 2015) van guanyar el primer premi L’Elefant (negre), Glau-K (blanc fermentat en bota) i La Formiga (rosat). També La tardor es va endur la màxima distinció en l’apartat de Vermut.

Des dels seus inicis, als anys setanta, l'Escola Agrària de Gandesa ha destacat per la formació que ofereix en el món de la vinya i el vi, sense deixar de banda l'olivera i la producció d’oli verge extra, també típics de la comarca. Actualment ofereix, a més d’altres cursos, el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Elaboració d’Olis d’Oliva i Vins.

Els darrers anys, els productes elaborats pels seus alumnes han guanyat diferents guardons, tant en aquest concurs com en d’altres, i han obtingut molt bones puntuacions en diferents guies de vins a nivell nacional, fet que confirma la seva excel·lència i consolida l’escola com a referent en el sector i la comarca.

El Concurs de Vins de Móra la Nova és basa en un tast a cegues, realitzat per un jurat format per enòlegs, productors, professors, estudiants i membres de l’associació 'La Fil·loxera'.