FERTILITZACIÓ | 17/06/2016  OFTDR

Full informatiu núm. 13 del Pla per a la millora de la fertilització agrària al Baix Ebre i Montsià

L'Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes ha editat el Full informatiu núm. 13 Pla per a la millora de la fertilització agrària al Baix Ebre i Montsià, dedicat al fòsfor en el cultiu de l'arròs.

Estació Experimental de l'Ebre. Font: IRTA

Estació Experimental de l'Ebre. Font: IRTA

Aquest full informatiu ens recorda que el cultiu de l’arròs es caracteritza per estar inundat durant gairebé tot el seu cicle i que un cop l’aigua entra a la parcel·la, les condicions del sòl canvien. El pH evoluciona cap a la neutralitat i augmenta la solubilitat o disponibilitat de certs nutrients, un d’ells el fòsfor.

Aquest monogràfic ens fa recomanacions per a determinar el contingut de fòsfor del sòl i calcular les extraccions i la dosi a aplicar.

També ens avança que el proper dijous 21 de juliol l’Oficina de fertilització juntament amb l’IRTA Estació Experimental de l’Ebre organitza la jornada de camp de la fertilització orgànica del cultiu de l’arròs.

Aquest esdeveniment i tota la informació sobre la gestió de les dejeccions ramaderes i l’aplicació agrícola dels fertilitzants orgànics i minerals, la pots trobar al nou web de de l’Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes.

Et recordem que a RuralCat també trobaràs altres oficines virtuals com: Sanitat vegetal, el Pla Estratègic de Recerca, innovació I Transferència agroalimentària de Catalunya, l’Oficina del Regant, Fruit.Net, Assessorament i Suport a la Indústria Agroalimentària.