INNOVACIÓ | 23/06/2016  RuralCat/IRTA

La Comunitat RIS3CAT d'Alimentació ja té 8 projectes

El Govern ha resolt la primera convocatòria RIS3CAT. L'IRTA coordinarà la Comunitat d'alimentació, que ja té 8 projectes aprovats per un valor total de 11 milions i una subvenció de 4,9 milions.

RIS3CAT

El Govern ha resolt la primera convocatòria de les Comunitats RIS3CAT, i actualment n’hi ha cinc d’aprovades, entre les quals la d’alimentació que coordina l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, IRTA (més dues de salut, una de mobilitat sostenible i una d’energia).

De la Comunitat d’alimentació han estat aprovats 8 dels 9 projectes presentats, per un valor total de 11 milions d’Euros i una subvenció de 4,9 milions. Els projectes finalment seleccionats han estat els liderats per Andrés Pintaluba S.A. (nous ingredients per a la alimentació humana i animal), Ordesa (el microbioma com a font de salut física i cognitiva), Grup Alimentari Guissona (reducció del malbaratament a la indústria ramadera) , Federació de Cooperatives Alimentàries de Catalunya, FCAC (autenticitat alimentària), Carinsa (perfils saludables de matrius alimentàries) , HIPRA (seguretat alimentària en avicultura i piscicultura) , Innovac (valor en la cadena dels productes derivats del porc blanc) i AB-BIOTICS (dieta personalitzada).
La RIS3CAT és l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya amb la que el Govern català fa una aposta per la R+D+i com a motor per a un creixement econòmic més intel·ligent, sostenible i integrador, que permeti generar nova activitat econòmica i nous llocs de treball.

En la seva implementació, l’estratègia RIS3CAT combina instruments de recerca i innovació ja existents, que ara adquireixen una orientació sectorial i tecnològica, amb instruments de nova creació, com són les Comunitats RIS3CAT.

Aquestes comunitats consisteixen en agrupacions voluntàries d’empreses i d’agents del sistema d’R+D i català que impulsin plans d’actuacions d’R+D+i, dins dels àmbits sectorials líders fixats a l’estratègia RIS3CAT.