Reunió del Jurat del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària 2016
Un cop constituït, el jurat de la XV edició del PITA començarà a valorar les 25 candidatures presentades i seleccionarà les finalistes i guanyadores de cada modalitat per proposar-les a la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per a la seva concessió.
Detall del pòster del PITA 2016
Enguany el jurat està presidit per Antoni Díaz, director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i constituït per:
• 2 representants del món universitari: Reyes Pla, degana de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Jordi Graell, subdirector de Divulgació i Transferència de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida
• 2 representants de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries: Joan Manel Albacete, cap d’Innovació de l’Oficina de Contractes, i Narcís Grèbol, coordinador d'Innovació Tecnològica
• 4 representants del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació: Jaume Sió, subdirector general Transferència i Innovació Agroalimentària, Laura Dalmau, subdirectora general de Planificació Rural, Neus Ferrete subdirectora general d’Agricultura i Josep Maria Masses, coordinador de Comunicació i Difusió Tecnològica.
El premi inclou tres modalitats: un premi a l'agroindústria, per innovacions en els processos, la gestió o en els productes i estratègies comercials de les agroindústries de primera transformació o conservació, així com de subministrament de factors de producció o serveis que intervinguin en la producció o transformació agroalimentària; un altre a l'empresa agrària, per la implantació d’innovacions dins del procés productiu o de gestió que siguin referents per a d’altres empreses del sector; i premi al/a la jove emprenedor/a innovador/a per la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un/a emprenedor/a innovador/a.
En aquesta XV edició s’han presentat 25 candidatures, distribuïdes territorialment de la manera següent:
Barcelona | Girona | Lleida | Tarragona | Terres de l’Ebre | Catalunya Central |
6 | 4 | 6 | 3 | 3 | 3 |
L’objectiu del premi és fomentar i incentivar la realització d’actuacions innovadores i capdavanteres per a l’empresa agrària i alimentària que signifiquin l’obtenció d’un nou producte, procés o gestió orientats a millorar la competitivitat i la sostenibilitat.
Amb aquest guardó el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació vol distingir i reconeix els innovadors de les empreses, de les agroindústries i les persones joves emprenedores.