PORCÍ | 04/07/2016  IRTA/RuralCat

Els Porc d'Or tornen a Catalunya i s'estrenen a Portugal

La XXIII edició dels premis Porc d'Or se celebrarà a Vic el 4 de novembre. El jurat ja s'ha reunit per seleccionar nominats i guanyadors, i BDporc ha analitzat més de 814.000 reproductores d'explotacions porcines. La primera gala dels Porco d'Ouro va reunir més de més de 400 professionals del sector porcí de Portugal.

Estatuetes del premi Porc d'Or. Font: IRTA

Estatuetes del premi Porc d'Or. Font: IRTA

El jurat de la 23a edició dels premis Porc d'Or a l'excel·lència en la producció porcina ja s'ha reunit per seleccionar les 120 nominacions i els 45 premis a repartir per cada categoria i per a cada criteri. Per a aquesta nova edició, el Banc de Dades de Referència del Porcí Espanyol (BDporc) ha analitzat un total de més de 814.000 reproductores d'explotacions porcines repartides per tot el territori nacional.

En paraules del director del BDporc, i responsable dels premis Porc d'Or, Pedro López, "cal ressaltar la millora anual dels resultats tècnics per part de les explotacions, el que revela la cada vegada major eficiència i control de la sanitat".

S'inicia així el compte enrere per al gran esdeveniment anual del sector porcí espanyol, un dels sectors més importants per a la nostra economia. La XXIII gala de lliurament dels premis Porc d'Or torna aquest any a Catalunya, concretament a la ciutat de Vic (Barcelona), on se celebrarà el proper 4 de novembre.

Organitzats per l'IRTA, institut de recerca de la Generalitat de Catalunya, aquesta edició compta amb la coorganització local de l'Ajuntament de Vic, la Cambra de Comerç de Barcelona i la Llotja de Vic. A més de tenir novament el suport de la Interprofessional del porcí de Capa Blanca (Interporc) i de Zoetis, companyia líder en salut animal que acompanya els premis des dels seus inicis.

 

Portugal celebra la seva 1ª Gala Porco d'Ouro

 

A finals del mes de juny, més de 400 professionals del sector porcí de Portugal s'han reunit a la ciutat portuguesa de Leiria a la celebració de la primera gala Porco d'Ouro, coincidint amb el 35è aniversari de la Federació Portuguesa d'Associacions de Suinicultores ( FPAS), organitzador dels premis.

Les millors granges de porcí portugueses s'han seleccionat a partir de les 22 empreses nominades. A més, també s'ha lliurat el màxim guardó, el premi Porc d'Or amb Diamant, assignat per un jurat de professionals del sector en què destaca la presència de Miquel Angel Higuera, director general de l'Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí de Espanya (Anprograpor), i Pedro López, director de l'BDporc.

La primera edició del Porco d'Ouro ha estat possible gràcies a la recollida de dades de les explotacions porcines portugueses per part de la FPAS, qui s'ha encarregat de remetre periòdicament al BDporc i a l'IRTA, co-organitzadors dels premis. A més, aquesta versió portuguesa dels premis, ha comptat també amb el suport de l'empresa de salut animal Zoetis a Portugal.
 

Informació relacionada