AJUTS | 13/09/2023  Ruralcat

Es convoca una nova línia de subvenció que uneix la gastronomia, el turisme i la cultura

La finalitat dels ajuts és fomentar la promoció turística de la cultura d’un poble, una ciutat o un territori de Catalunya.

L’import de la primera convocatòria 2023/2024 és d’un total de 3’5 M€ i el període de presentació de sol·licituds és fins al 27 de setembre a les 14 hores.

El Govern de la Generalitat, a través de la col·laboració dels Departaments d’Empresa i Treball i el d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i Cultura, presenta una nova línia de subvenció per afavorir la programació d’espectacles d’arts en viu en l’organització d’esdeveniments d'interès agroturístic, com fires, festivals o cicles d'activitats. Aquests actes s’han de realitzar al voltant d'un producte agroalimentari associat a una Denominació d'Origen Protegida (DOP), a una Indicació Geogràfica Protegida (IGP), a una Denominació d'Origen (DO), associat a espais d'explotació agroalimentària i que fomenti la promoció turística de la cultura d'un poble, una ciutat o un territori de Catalunya.

Aquesta nova línia d’ajuts té per objecte la programació d'espectacles d'arts en viu (arts escèniques o música) de caràcter professional, on la part més importants dels espectacles d’arts en viu tinguin lloc en espais directament vinculats a l’explotació del producte agroalimentari, i que es realitzin dins d'un municipi o conjunt de municipis que no superin els 150.000 habitants. Els imports de la subvenció oscil·len entre els 100.000 euros i els 250.000 euros en funció dels municipis que acullin l’esdeveniment d’interès agroturístic.

L’organització d’esdeveniments de promoció i difusió de productes agrícoles de proximitat és un actiu que impulsa el turisme i l’activitat econòmica i cultural al territori on es du a terme. A més, permet la programació d’espectacles professionals d’arts en viu en aquest marc de nous cicles o festivals de proximitat, obrint així noves possibilitats de contractació per als professionals de la cultura. En aquest sentit, la suma de cultura i enogastronomia generarà una nova oferta turística que convertirà territoris en destinacions turístiques, culturals i agroalimentàries alhora.

L’import de la primera convocatòria 2023/2024 és d’un total de 3’5 M€ i poden optar-hi entitats de l'administració local de Catalunya, fundacions, associacions i altres entitats privades sense finalitat de lucre i empreses privades, cooperatives i altres entitats amb finalitat de lucre, així com els professionals inscrits en el Règim especial de treballadors autònoms. El període de presentació de sol·licituds és fins al 27 de setembre a les 14 hores. Es poden consultar les bases específiques al web del Departament de Cultura.

 

Font: DACC

Informació relacionada