FORMACIÓ | 08/07/2016  DARP

Un total de 9.550 alumnes s'han format aquest curs a les Escoles Agràries, el millor resultat dels darrers 40 anys

Un total de 9.950 alumnes s'han matriculat enguany, 838 dels quals en la formació inicial que correspon als Cicles Formatius; 3.205 ho han estat de Formació a Distància (FAD), que s'imparteix a través de la plataforma RuralCat, i la resta en els cursos de formació contínua.

La consellera Serret i els professors de les Escoles Agràries. Font: EA de Tàrrega

La consellera Serret i els professors de les Escoles Agràries. Font: EA de Tàrrega

"El curs 2015-2016 de les Escoles Agràries catalanes ha estat el millor dels més de 40 anys de servei de formació: amb més alumnes que mai en formació agrària". Aquest és el balanç que ha fet avui la consellera Meritxell Serret en el marc de la 32a edició de l’Escola d’Estiu de les Escoles Agràries, que se celebra a l’EA de Tàrrega, en què participa prop d’un centenar de docents. Un total de 9.950 alumnes s'han matriculat enguany, 838 dels quals en la formació inicial que correspon als Cicles Formatius; 3.205 ho han estat de Formació a Distància (FAD), que s’imparteix a través de la plataforma RuralCat, i la resta en els cursos de formació contínua.

La consellera ha valorat molt positivament aquestes dades, que se sumen als bons indicadors sobre la incorporació de joves a l'activitat agrària, concretament l’any 2015 s'han incorporat 810 i l’any 2016 s'ha tancat amb 545 sol·licituds. Serret ha recordat que a "aquests joves se’ls fa un itinerari formatiu personalitzat en funció del seu projecte d’empresa agrària i se’ls ofereix la formació que necessiten per a què puguin ampliar la seva capacitació professional".

En el decurs de la trobada amb els professors participants en aquesta Escola d’Estiu, Meritxell Serret ha reconegut la tasca dels professionals d’aquests centres del Departament “estratègica, cabdal i indispensable tant per al sector com per a la societat i per al país”, i la dels propis centres. La consellera ha assenyalat que en els darrers anys han incrementat la seva oferta docent en més del 50%, alhora que també s’ha vist incrementat el nombre d’alumnes, d’hores formació, de diversitat de projectes formatius, i el tutoratge i formació dels joves que s’incorporen; una tasca que ha coincidit en la implantació del sistemes de qualitatIS0 9001-2008 a totes les escoles. "Aquests bons indicadors són un reflex de la implicació del personal de les EA en la formació del sector agroalimentari, esforç pel qual us vull reconèixer i felicitar sincerament", ha clos la consellera Serret.