Aprovat el nou reglament de la IGP Llonganissa de Vic
El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha aprovat el nou Reglament de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Llonganissa de Vic. La zona de producció on s'elabora és la Plana de Vic.
Aquest reglament forma part de la sèrie de reglaments de les Denominacions d'Origen Protegides (DOP) i de les IGP que s'estan publicant per tal d'adaptar-los a l'esmentada normativa. La principal novetat d'aquestes adaptacions rau en el canvi de personalitat jurídica dels consells reguladors que es constitueixen com a corporació de dret públic, i en el sistema de control i certificació d'IGP i de DOP. D'altra banda, els reglaments també contemplen aspectes com els registres i inscripcions, la declaració de produccions, logotip, etiquetat, el control i certificació, el funcionament del consell regulador, el règim electoral i el finançament.
Característiques de la Llonganissa de Vic
Aquest embotit s'elabora amb carn magra de porc, cansalada, i sal i pebre negre com a únics condiments. Quan es talla presenta un color vermellós amb la cansalada a daus i el pebre negre en gra visibles. En els processos de maduració i assaonament s'hi desenvolupa una flora fúngica típica que, per les característiques climàtiques de la zona protegida, fa que tingui un sabor i aroma característics.