Disponible la 4a edició del butlletí semestral AgroForAdapt
LIFE AgroForAdapt es tracta d’un projecte que té per objectiu promoure els sistemes agroforestals com a mesura d’adaptació al canvi climàtic dels sectors agrari i forestal en el Mediterrani.
Un dels temes d’aquest butlletí és la creació de la Comunitat de sistemes agroforestals i cultius mixtos.
Ja està disponible la quarta edició del butlletí semestral AgroForAdapt. Aquest número comença explicant la creació de la Comunitat de sistemes agroforestals i cultius mixtos, una iniciativa de LIVE AgroForAdapt. L’objectiu d’aquesta comunitat és ser un punt de trobada i interacció per a totes les persones interessades en aquests sistemes: propietaris, consultors, investigadors, administració, etc. L'accés i el registre és gratuït i la utilització és molt senzilla: es poden crear converses (amb imatges o sense) per presentar i discutir diferents situacions que trobem en el dia a dia d'aquests sistemes, sigui a camp o en publicacions. Els usuaris amb un sistema agroforestal poden registrar-lo en l'aplicació, per facilitar la interacció amb altres membres que treballin amb el mateix tipus de produccions, sistemes o que siguin de la mateixa àrea de treball. La plataforma per a aquesta Comunitat, creada en col·laboració amb el projecte Transition, és l'aplicació Landfiles.
Aquesta edició del butlletí també explica el networking amb projectes europeus de LIFE AgroForAdapt, la jornada AgroForAdapt sobre agroecologia i sistemes agroforestals a Sòria, la Segona reunió del comitè assessor extern del projecte: seminari sobre silvopastoralisme, les jornades i esdeveniments on serà present AgroForAdapt i els panells informatius instal·lats.
LIFE AgroForAdapt es tracta d’un projecte que té per objectiu promoure els sistemes agroforestals com a mesura d’adaptació al canvi climàtic dels sectors agrari i forestal en el Mediterrani. Treballa amb dos tipus de sistema agroforestal:
-Silvoarables: vegetació llenyosa combinada amb cultius.
-Silvopastorals: vegetació llenyosa combinada amb el pasturatge del bestiar.
En tots dos casos, l'objectiu d'aquesta combinació deliberada és obtenir beneficis resultants de les interaccions entre els arbres i el cultiu o bestiar.
El projecte consta de 20 accions, 3 de les quals són preparatòries, 9 són d’implementació, 6 són accions de seguiment, 1 de comunicació i 1 de gestió. És finançat pel programa LIFE de la Unió Europea i té un enfocament multidisciplinari i transnacional, amb 8 beneficiaris: Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (coordinador), Agresta S. Coop, Agroof, Àrea Metropolitana de Barcelona, Generalitat de Catalunya – Departament d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona i Fundació Emys. També compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.
Font: LIFE AgroForAdapt