INDÚSTRIES ALIMENTÀRIES | 21/11/2023  Ruralcat

Obertes les inscripcions per participar a la nova edició de l’AgroHackató d’Agròpolis, l’espai anual de trobada i de creació

L’objectiu de la jornada és treballar per cocrear projectes i accions per avançar en la transformació del sistema alimentari de la ciutat.

La jornada tindrà lloc el dia 1 de desembre, de 10h a 14h a Torre Jussana.

Des d’Alimentació Sostenible de l’Ajuntament de Barcelona s’ha organitzat una nova edició de l’Agrohackató, una jornada adreçada a entitats vinculades al sector de l’agroecologia i la sobirania alimentària de Barcelona i regió metropolitana, que tindrà lloc el dia 1 de desembre, de 10h a 14h a Torre Jussana.  L’objectiu de la jornada és treballar per cocrear projectes i accions per avançar en la transformació del sistema alimentari de la ciutat.

 

 

En aquesta edició es poden aportar prèviament les idees de projectes perquè durant la Hackató s'enriqueixin i madurin, i així, tenir l'ocasió de teixir aliances amb altres entitats per impulsar-les.

Les hackatons són sessions de treball intenses, amb format de laboratori d’idees, en les que es creen dinàmiques de treball col·lectiu i es materialitzen solucions innovadores a reptes específics.

A l’Agrohackató, gràcies a la col·laboració de la cooperativa Fem Procomuns, s’aplicarà el model de la “sostenibilitat del procomú”, que mitjançant l’anàlisi de cinc dimensions dels projectes permet activar la intercooperació i explorar els recursos a mobilitzar.

Els cinc pilars a analitzar són: la comunitat, els recursos a mobilitzar, la força de treball, el coneixement i habilitats compartides i la governança democràtica. Aquest model permetrà imaginar el potencial dels projectes segons l’entorn i fomentar la intercooperació per fer-los realitat des de l’endemà de la jornada.

El termini per a presentar una idea o projecte per a treballar a l’AgroHackató és el dia 24 de novembre, i cal inscripció prèvia.

 

Font: Alimentació Sostenible