SANITAT VEGETAL | 22/11/2023  Ruralcat

Les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) de Catalunya celebren els 40 anys

Les ADVs lluiten de forma col·lectiva contra les plagues, malalties i males herbes dels conreus.

Actualment, compten amb 123 entitats i més de 200 tècnics/ques que assessoren a 22.000 productors i una superfície de més de 249.000 ha de tota mena de cultius.

Fa 40 anys que es van crear a Catalunya les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) amb la finalitat de lluitar de forma col·lectiva contra les plagues, malalties i males herbes dels conreus. Actualment, compten amb 123 entitats i més de 200 tècnics/ques que assessoren a 22.000 productors i una superfície de més de 249.000 ha de tota mena de cultius.

Les ADVs han evolucionat gràcies a l’interès i l’esforç realitzat per productors i persones tècniques assessores, les quals han apostat d’una forma clara per una agricultura amb un ús sostenible dels productes fitosanitaris i pel foment de la Gestió Integrada de Plagues i les bones pràctiques que permeten obtenir productes vegetals de qualitat amb el màxim respecte per al medi ambient.

Les ADV són clau també per mantenir un estat d’alerta i vigilància constant sobre el territori, per controlar les plagues dels nostres conreus i per prevenir l’establiment d’altres plagues foranes.

Per commemorar-ho, el dia 1 de desembre també es farà una jornada presencial i en línia, on s’exposarà la trajectòria de 40 anys amb les experiències i actuacions de les ADVs. Es parlarà de la història, l’actualitat i les perspectives de futur.

En acabar la jornada es farà un reconeixement a 36 assessors i assessores en Gestió Integrada de Plagues que van ser pioners/res a la dècada dels anys 80 i començaments dels 90  i que no han deixat de treballar per la sanitat vegetal dels nostres conreus.

 

Font: DACC