AGRICULTURA | 20/07/2016  RuralCat

L'agricultura de precisió ja té un espai web a RuralCat

RuralCat ha creat un espai virtual dedicat a l'agricultura de precisió, que comença posant especial èmfasi en la teledetecció, un camp que ha evolucionat molt en els darrers anys.

Agricultura de precisió

RuralCat, la comunitat virtual agroalimentària i del món rural, ha creat Agricultura de precisió, un espai virtual que pretén impulsar aquesta temàtica i esdevenir un punt de trobada per a tothom que hi estigui interessat.

Malgrat que fa anys que la tecnologia informàtica, audiovisual i de telecomunicacions és present en la nostra vida quotidiana, el sector agrícola ha implantat el seu ús més lentament. Poc a poc, les explotacions van adquirint sistemes més sofisticats per millorar la seva rendibilitat, treballar amb més comoditat i seguretat o ser més sostenibles en el medi ambient.

Ajudar a potenciar el sector amb aquestes eines és l’objectiu principal d’aquest nou espai, al qual es pot accedir des de la pàgina d’inici de RuralCat a l’apartat “Directe a”. Un cop a dins, l’usuari pot consultar l’Agenda (jornades, conferències i esdeveniments nacionals i internacionals), Notícies (novetats i documentació tècnica), Formació (cursos, màsters i seminaris), Institucions i enllaços d’interès (per poder ampliar la informació) i la Bústia de contacte (per canalitzar suggeriments i resoldre dubtes).

Tot i que la pàgina web recollirà informació relacionada amb l’agricultura de precisió, en un primer moment s’ha reforçat aquella que fa referència a la teledetecció atenent a la gran evolució que ha sofert aquest camp en els darrers anys.

L’Equip del projecte LIFE+ Futur Agrari ha col·laborat intensament en l’elaboració d’aquests continguts tenint en compte que una de les seves funcions passa per l’assessorament en fertilització de blat de moro mitjançant l’ús de sistemes de teledetecció.

 

Informació relacionada