INDÚSTRIA AGROALIMENTÀRIA | 18/01/2024  Ruralcat

La primera Taula de la Indústria Agroalimentària de Catalunya aborda conjuntament la situació de sequera amb el sector

L’objectiu de la Taula és crear un espai de debat i que aquesta esdevingui l’òrgan principal d’interlocució entre el Departament i la indústria agroalimentària del país per abordar les seves necessitats.

La Taula de la Indústria Agroalimentària de Catalunya està formada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i per les organitzacions representatives dels diferents subsectors de la indústria agroalimentària.

La primera Taula de la Indústria Agroalimentària ha permès abordar conjuntament l’actual situació de sequera entre el sector i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. L’objectiu de la Taula és crear un espai de debat i que aquesta esdevingui l’òrgan principal d’interlocució entre el Departament i la indústria agroalimentària del país per abordar les seves necessitats.

En el context actual de sequera es preveu, si les previsions meteorològiques no canvien, que la conca del sistema Ter-Llobregat també entraria en la fase d’emergència, tal com preveu el Pla Especial de Sequera. Això suposaria que, en el cas de la indústria, inclosa l'agroalimentària, caldria reduir el consum d’aigua un 25%.

Des de la Direcció General d’Empreses Agroalimentàries del Departament s’han definit una sèrie d’actuacions per fer front a aquesta situació com, per exemple, la celebració d’aquesta primera convocatòria de la Taula per tal de debatre conjuntament les mesures que pot aplicar la indústria per millorar l’eficiència en l’ús de l’aigua.

Durant aquesta primera sessió, s'ha constituït la Taula de forma oficial i s'ha definit la governança i el seu funcionament amb la finalitat que totes les indústries agroalimentàries de Catalunya i les diferents administracions competents, puguin tractar els reptes i les problemàtiques comunes, des d'un enfocament integral i transversal, i amb la voluntat d'esdevenir el punt de trobada de referència del sector.

 

Composició de la Taula

La Taula de la Indústria Agroalimentària de Catalunya està formada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i per les organitzacions representatives dels diferents subsectors de la indústria agroalimentària: Federació Empresarial de Carn i de les Indústries Càrnies (FECIC), Associació Empresarial Càrnica (ANAFRIC), Associació d'Elaboradors de Cava (AECAVA), Associació Vinícola Catalana (AVC), Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (AFRUCAT), PIMEC, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Institut de la Llet i gremis d’artesans.

 

Font: DACC