AJUTS | 31/01/2024  Ruralcat

Anunciada una convocatòria PERTE Agroalimentari que pretén impulsar una producció agroalimentària més sostenible

La convocatòria vol donar suport a projectes que contribueixin a l’enfortiment del sector, concretament a empreses que emprenguin projectes de digitalització i sostenibilitat.

Aquesta convocatòria és finançada amb fons europeus Next Generation.

Des del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació s’ha anunciat una nova convocatòria del PERTE Agroalimentari en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat amb fons europeus Next Generation. La nova convocatòria forma part de l’Estratègia Nacional d’Alimentació que té com a objectiu impulsar una producció agroalimentària més sostenible. 

L’Estat espanyol és el quart exportador europeu i setè a nivell mundial dins del sector agroalimentari. L’adaptació a les noves circumstàncies climàtiques i geopolítiques marcaran la competitivitat del sector. Les últimes dades disponibles (novembre 2022 – octubre 2023) mostren l’augment del comerç agroalimentari i pesquer en els mercats internacionals, amb unes exportacions que se situen en els 70.009 milions d’euros, un 4,3% més que en el període anterior. 

La nova convocatòria del PERTE Agroalimentari vol donar suport a projectes que contribueixin a l’enfortiment del sector, concretament a empreses que emprenguin projectes de digitalització i sostenibilitat. Aquesta convocatòria es finançarà amb el remenent de fons disponibles.

La primera convocatòria del PERTE Agroalimentari es va resoldre el 19 de desembre de l’any passat amb l’adjudicació de 183,6 milions d’euros que van finançar 292 projectes presentats per 233 empreses.

 

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea